Rejsedirektør blev nødt til at opsige sine ansatte – nu leverer han pakker for at redde firmaet

Han levede egentlig af at sælge eksotiske rejser, men på grund af rejserestriktionerne arbejder Christian Weis Jensen nu i stedet som pakkebud.

- Som min far han siger. Pis eller af potten!

Og Christian Weis Jensen lytter til sin far. Coronakrisen har tvunget ham i et nyt job, for som indehaver af rejsebureauet OurWorld i Holstebro har arbejdslivet det seneste år ændret sig markant.

- For at sige det mildt, så har vi ingenting at lave. Og jeg ved jo ikke, om vi kan rejse i 2022 eller i 2023. Og hvis det kommer dertil, hvor vi må lukke rejsebureauet, jamen så har jeg et godt job, fortæller direktøren, der nu har kastet sig ud som pakkebud.

quoteDet er en ny verden og nogle fantastiske mennesker, jeg arbejder med. Det er meget berigende i stedet for at sidde og kigge på en tom computerskærm.

Christian Weis Jensen, direktør og pakkebud, Holstebro

Mange iværksættere og forretningsdrivende er blevet sat til vægs under coronakrisen, men i den situation kan man enten sætte sig i hjørnet og klynke, eller man kan tage skeen i den anden hånd. Det mener i hvert fald Christian Weis Jensen, der ikke var i tvivl om, hvilken vej han selv ville gå. 

Indtil rejsebranchen kan åbne igen, så nyder hans nye pakkechefen i firmaet Jolles Transport og Xpressen, Jan Christensen, godt af sin medarbejder.
Indtil rejsebranchen kan åbne igen, så nyder hans nye pakkechefen i firmaet Jolles Transport og Xpressen, Jan Christensen, godt af sin medarbejder.
Foto: Louise Fischer, TV MIDTVEST

Rejserestriktionerne har tvunget ham til at fyre alle sine medarbejdere, forlade direktørstolen og tage ekstra arbejde hos pakketransportfirmaet Jolles Transport/Xpressen i Herning. Her kører han dagligt rundt med pakker i landsdelen.

- Det er en ny verden og nogle fantastiske mennesker, jeg arbejder med. Det er meget berigende i stedet for at sidde og kigge på en tom computerskærm, forklarer han.

Fra pakkerejser til pakkepost

Med ekstraarbejdet satser Christian Weis Jensen på at kunne klare sig igennem 2021 uden omsætning i rejseselskabet. 

quoteMan kan bare ikke mærke på ham, at han er vant til at sidde på et kontor og sælge rejser. Man skulle tro, han var født pakkemand.

Jan Christensen, direktør, Jolles Transport

- Så galt håber jeg ikke, det går, men omvendt har jeg også nogle udgifter, der skal passes. Så det er bare med at komme ud og lave noget. Der er masser af arbejde herude.

Og indtil rejsebranchen kan åbne igen, så nyder pakkechefen i firmaet godt af sin nye medarbejder.

- Man kan bare ikke mærke på ham, at han er vant til at sidde på et kontor og sælge rejser. Man skulle tro, han var født pakkemand, siger Jan Christensen, der er direktør i Jolles Transport/Xpressen i Herning.

Trods tjansen som pakkebud ser Christian Weis Jensen frem til at komme tilbage i direktørstolen i rejseselskabet OurWorld i Holstebro.
Trods tjansen som pakkebud ser Christian Weis Jensen frem til at komme tilbage i direktørstolen i rejseselskabet OurWorld i Holstebro.
Foto: Louise Fischer, TV MIDTVEST

Trods tjansen som pakkebud ser Christian Weis Jensen frem til at komme tilbage i direktørstolen.

- Det er da sjovest selv at træffe beslutningerne, men hvis det skal være sådan her i en periode, så lever jeg fint med det.

Direktør og pakkebud Christian Weis Jensen håber at kunne genåbne sit rejsebureau i løbet af i år.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.