Oversvømmelse i Holstebro: - Vi forventer, det bliver værre

Storå er gået langt over sine bredder.

Det er ikke lige til at parkere ved Kvickly i Holstebro lige nu. Den seneste tids regn har fået Storå til at flyde over, og den oversvømmede parkeringsplads er langt fra det eneste sted, der ligger under vand i Holstebro by.

Men selvom det allerede ser voldsomt ud, så er der endnu mere vand på vej, fortæller miljøchef i Holstebro Kommune, Torben Mølgaard.

- Det ser ud som om, vandstanden er fortsat stigende. Når vi kigger opad i Storåsystemet, så kan vi se, at der er en bølge på vej stadigvæk. Så vi forventer, det bliver værre, fortæller han.

Oversvømmelse i Holstebro.
Oversvømmelse i Holstebro.
Foto: Marc Killigren, TV MIDTVEST

Søen er fuld

Torben Mølgaard fortæller, at man har forsøgt at holde vandet tilbage i Vandkraftssøen, men at den nu er fyldt op.

- Vi har gjort, hvad vi kan, i form af at vi har brugt Vandkraftssøen. Vi har nået at tømme en del vand ud af den, inden hændelsen her opstod. Det betyder, at vi har kunnet tilbageholde 400.000 kubikmeter deroppe. Nu er den fyldt, og der er ikke mere at gøre med. Det betyder, at vandet løber uhindret videre nu, siger han og fortsætter:

- Prognoserne siger, at det vil komme til at stå på i flere dage, inden vandstanden er faldet igen. Vi kan se, som det er nu, at der er slet ikke plads til det vand i åen, som skal sendes videre. Så vi står med en udfordring.

Hør Torben Mølgaard fortælle, hvad de gør for at finde en løsning på problemet i Holstebro.
Foto: Morten Thomsen TV MIDTVEST
Storå vil fortsætte med at stige.
Storå vil fortsætte med at stige.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.