Nøgler til nyt liv: Annette Lind har første arbejdsdag som generalkonsul i Flensborg

Socialdemokraten Annette Lind er fra og med fredag generalkonsul i Flensborg. Ifølge hende selv er det første dag i et nyt liv.

Fra 1. marts er Annette Lind generalkonsul i Flensborg
Fra 1. marts er Annette Lind generalkonsul i Flensborg
Foto: Privatfoto

De fleste oplever en første dag på en ny arbejdsplads. Det er som oftest lidt spændende, men det er ikke altid, der følger et slot, en bil og en millionløn med i handlen.

Det er til gengæld tilfældet for Annette Lind (S), der fra og med fredag er Danmarks nye generalkonsul i Flensborg.

- Jeg overtog huset og nøgler i går aftes fra den tidligere generalkonsul, og vi snakkede kort om tingene. I morges klokken 8.00 mødtes jeg med personalet. Der er først og fremmest rigtig meget praktisk, jeg skal sættes ind i, siger Annette Lind. 

I 12 år har Annette Lind repræsenteret Socialdemokratiet på Christiansborg. Hun har været undervisningsordfører, udenrigsordfører og været medlem af Nordisk Råd. Hendes Christiansborgtilværelse takkede hun af fra torsdag eftermiddag, og det var ifølge Annette Lind et stort kapitel at lukke. 

- Det var ikke kun et arbejde, men også et liv jeg sagde farvel til i går, og det var selvfølgelig bevægende at skulle afslutte det. Men nu føler jeg mig også klar til det nye arbejde, siger hun.

'Slotsbolig' og lønforhøjelse

Det er en anden tilværelse, der venter 54-årige Annette Lind. I jobbet som generalkonsul skal hun arbejde med dansk-tyske forhold i grænselandet. Her skal hun især arbejde med interesserne omkring det danske mindretal i Sydslesvig.

Som det allerførste skal Annette Lind sættes ind i en del praktiske ting og bruge tid på at blive koblet op på udenrigsministeriets systemer. Hun ser dog frem til efter weekenden at kunne kaste sig over det egentlige arbejde. 

- I næste uge skal jeg mødes med Sydslesvigsk Forening, der har inviteret områdets største foreninger. Jeg ser rigtig meget frem til at møde dem og høre, hvad der optager dem, siger Annette Lind. 

Generalkonsulatet i Flensborg har en privat afdeling øverst, hvor Annette Lind får bolig
Generalkonsulatet i Flensborg har en privat afdeling øverst, hvor Annette Lind får bolig
Foto: Privatfoto

Det er generalkonsulatet i Flensborg, der skal danne ramme om Annette Linds nye arbejde. Det er en større bygning, der både rummer kancelliet, hvor borgere kan få pas og opholdstilladelser. Herudover er der kontorer til de ansatte og øverst en privat afdeling, hvor Annette Lind får bolig.

Ud over boligen følger også  en fornuftig løn. Dagbladet Holstebro Struer har gennem en aktindsigt fået klarlagt, at lønnen lyder på 1,026 millioner kroner plus pension. 

Der er en ret god løn i jobbet som generalkonsul, hvordan har du det med det? 

- Jeg har aldrig været drevet af pengene, så lønnen forholder jeg mig ikke til. Da jeg blev tilbudt det her arbejde, synes jeg det kunne være en god mulighed for udvikling. Jeg synes, det kombinerer, at jeg har været lærer, skoleleder og haft en masse udenrigspolitisk arbejde, der har bevæget sig over landegrænser, og det er det vigtige for mig, afslutter Annette Lind.