Marcos blev mobbet: Nu skal han til VM i dans

Folkeskolen var ikke god for 11-årige Marcos, men da han skiftede skole ændrede alt sig.

Marcos er 11 år og mere vild med dans end de fleste, men det har ikke altid været nemt.

Han startede sit liv med skoletaske i en almindelige folkeskole i Holstebro.

quoteDer var nogle, der sagde til min lærer, at jeg lavede underlige bevægelser. Men det var mine dansebevægelser. Det forstod de ikke

Marcos, danser, Holstebro Balletskole

Her blev han mobbet, fordi han vrikkede for meget med kroppen og havde svært ved at holde sine hofter i ro. Forklaringen var, at hans lille krop var fyldt med rytmer, og de ville ud.

- Der var nogle, der sagde til min lærer, at jeg lavede underlige bevægelser. Men det var mine dansebevægelser. Det forstod de ikke, fortæller Marcos.

Så han valgte at skifte til Det Kongelige Teaters balletskole i Holstebro, hvor han klarede optagelsesprøven og nu danser på balletlinjen.

- På en måde føler jeg, at jeg er blevet fri. Jeg kan lave, hvad jeg har lyst til. Det er hårdt og svært, og man skal træne rigtigt meget, påpeger Marcos.

Men han har på ingen måde fortrudt.

Marcos og Nada er unge, men har allerede godt styr på deres dansetrin.
Marcos og Nada er unge, men har allerede godt styr på deres dansetrin.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Danser med Nada

Ved siden af balletten danser han også latin- og standarddanse sammen med Nada.

Hun er 12 og går på balletskolens danselinje.

De to børns hæl, tå og trin sammen er så perfekte, at de er de bedste juniorer i Danmark i latinamerikanske danse.

I februar – efter at de kun havde danset sammen et halvt år, fik de en guldmedalje om halsen og et danmarksmesterskab med hjem. Nu skal de til verdensmesterskaberne på Newport Bay Hotel i Disneyland lidt uden for Paris.

- Det er nervepirrende og ret vildt. Vi er glade for overhovedet at komme med, og det er også ret sejt, at vi får vores træner med, siger de to Holstebro-børn.

Marcos og Nada bliver trænet af Ashli Williamsson og Bjørn Bitsch, der er det mest vindende dansepar i hele verden. I december vandt de deres 8. verdensmesterskab i Moskva – denne gang i standarddans.

- Man tænker ikke sådan over det, men hvis vi tænker det godt igennem, så er det virkeligt stort, at vi bliver trænet af verdens bedste dansepar, siger Marcos og Nada.

Marcos og Nada viser stolt deres medaljer fra DM frem.
Marcos og Nada viser stolt deres medaljer fra DM frem.
Foto: Privatfoto

Danserne fra Karup

Træningen foregår dels på hold i Just Dance Studios i Århus, og dels i Ashli og Bjørns private dansehal ved Karup.  Her får talenterne fra Holstebro enetimer, og de har trænet ekstra hårdt den sidste tid for at få alle detaljer helt på plads inden VM i Frankrig.

Glæden var til at føle på, da det unge par blev Danmarksmestre.
Glæden var til at føle på, da det unge par blev Danmarksmestre.
Foto: Privatfoto

- Marcos og Nada er kæmpe talenter, og de er så nemme at have med at gøre. Når man begynder at arbejde på noget, har de virkelig forståelse for det. Vi kører på og giver dem alt, fordi de er så dygtige til at lære, siger Ashli og Bjørn.

- De er gode som trænere, og jeg kan godt lide at de presser mig, så jeg bliver bedre, siger Marcos.

Børnene danser hver dag på balletskolen, og derudover træner de fem gange sammen om ugen. Der er ingen tvivl om ambitionerne.

- Hvis vi kommer i finalen, bliver vi rigtig glade. Vi drømmer om at vinde VM lige som vores trænere, siger det talentfulde dansepar.

Kom med det unge dansepar til VM lige her.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Kultur.