Dansepar vinder 8. guldmedalje: - Det er helt surrealistisk

Danseparret fra Karup, Bjørn Bitsch og Ashli Williamson, vinder deres ottende VM-guldmedalje i Moskva.

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson viser deres ottende VM-pokal og guldmedalje frem efter sejren i standarddans i Moskva. Foto: Privatfoto

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson er netop landet i lufthavnen i Kastrup - med sig har de deres ottende VM-medalje i guld.

Det par, vi ender med at slå, har vi aldrig slået før.

Bjørn Bitsch, Professionel danser

- Vi er ovenud glade og helt vildt oppe at køre – det er simpelthen mega stort, lyder det fra en meget stolt Bjørn Bitsch. 

Selvom parret efterhånden er vant til førstepladser, så er VM-titlen for professionelle i de fem standarddanse under World Dance Sport Federation mere, end de havde regnet med.   

Læs også Dansk par danser sig til syvende VM-guldmedalje

- Vi var ikke favoritter. Det par vi ender med at slå, har vi ikke slået før. Og så vinder vi alle fem danse - det var helt vildt, siger han glad, mens parret er på vej mod et hotelværelse, hvor de kan få et tiltrængt hvil, inden de i aften skal medvirke i Go' Aften Danmark. 

- Vi har ikke sovet endnu – adrenalinen kører stadig i kroppen, fortæller han og tilføjer, at parret lige efter sejren blev hevet til dopingkontrol. Det betød, at de måtte vente i 2½ time med at fejre titlen. 

Det er et stolt par, som mandag er landet i Danmark, efter de søndag vandt deres ottende VM-guldmedalje.   Foto: Privatfoto

Stort opbakning i Moskva

Parret vurderer, at omkring 25 danskere - både familie og venner - var rejst med til Moskva, for at bakke parret op.

- Der var rigtig mange danskere som heppede på os. Det var virkelig fedt. Bagefter fejrede vi det med pizza og sodavand og en lille slurk champagne - vi drikker jo ikke, fortæller det topprofessionelle par, der inden konkurrencen var så forberedt, som de kunne. 

Læs også Dansere fra Karup slog verdensrekord: Se dem vinde VM-medaljen

- Vi har været top forberedte – 100 procent - både fysisk, mentalt og taktisk på alle parametre. Samtidig klappede alt og det hele gik som planlagt, fortæller Bjørn Bitsch, der nu sammen med partneren Ashli Williamson glæder sig til at komme hjem til Karup og nyde julen, og at der ikke er en danseturnering i den kommende fremtid.

- Nu skal vi lige ned på jorden, fortæller de stolte og trætte.

Det er ottende gang, at parret vinder guld, men det er første gang inden for standard-disciplinen. For under en måned siden hjemtog parret den syvende VM-guldmedalje i kombineret, hvor der danses over 10 danse (fem standarddanse og fem latindanse), og kunne allerede med denne medalje skrive verdensrekord på cv'et, som det dansepar, der har vundet flest guldmedaljer nogensinde.

Se flere indslag med danseparret fra Karup herunder:

00:46

Ashli Williamson og Bjørn Bitsch fra Karup har lige vundet VM-guld og slået verdensrekord. Nu jagter parret nye medaljer og nye rekorder.

Luk video
09:49

TV MIDTVEST fulgte parret under træningen og til konkurrence i Wien i efteråret 2017, hvor årets fjerde VM-medalje blev sikret.

Luk video