Kristian Jensen er gået i skarp træning til Landsstævnet

Finansminister Kristian Jensen er en del af et gymnastikhold, der skal deltage til landsstævnet i Aalborg sidst i juni.

I næste uge løber DGI's Landsstævne af stablen for 26. gang, og derfor bliver der lige nu trænet ekstra intenst. 

Finansminister Kristian Jensen (V) er med på et gymnastikhold fra Holstebro, Trabjerg Mix, som skal deltage Landsstævnet. Mandag aften var der derfor høje knæløft og sving med armene på ministerens program.

- Jeg elsker at være med til gymnastik, og jeg elsker at være med til landsstævnet, som er helt speciel oplevelse. Man kommer til at svede over det, man får rørt sig og dyrket noget motion, og det, synes jeg, er rigtig godt. Der er plads til alle i gymnastik, og ingen sidder på bænken, siger Kristian Jensen.

Ministeren havde fået tilbuddet om at være med som minister, men takkede pænt nej.

- Det er meget sjovere at være med på et hold. Det er sjovere at være en del af et lille fællesskab i det store fællesskab, og det er det, et landsstævne er. Det er et kæmpestort fællesskab af mennesker, der er sammen om en fantastisk begivenhed og deler livsglæden, og det får jeg bare endnu mere ud af, når jeg er med på et hold som Trabjerg Mix.

Jensen junior er med på efterskoleholdet

Med mere end 25.000 deltagere bliver Landsstævnet i Aalborg det største siden 1998. Deltagerne har kunnet vælge mellem mere end 25 idrætter og over 400 forskellige aktiviteter
 
6700 efterskoleelever og 700 lærere fra 61 efterskoler deltager i Landsstævnet og vil være med på det, der efter alt at dømme bliver verdens største opvisningshold. Især det glæder Venstre-manden sig til at opleve.

- Jeg ser mest frem til at se efterskoleholdet i år, fordi min ældste søn er med på det, og de har altid været en stor oplevelse, og jeg tror, det bliver det endnu mere, nu når Magnus er med.  

Kristian Jensens hold Trabjerg Mix giver opvisning lørdag kl. 17.30 på Utzon Scenen ved havnen, men finansministeren lover ikke en helt fejlfri opvisning.

- Forhåbentlig kommer det til at sidde helt perfekt i skabet, men jeg er bange for, at der lige sniger sig en lille fejl ind en gang i mellem. 

Udover deltagerbilletterne er der foreløbig solgt mere end 46.000 billetter til de forskellige shows under Landsstævnet.