Koncerndirektør efter milliardsalg: - Det er en festdag

Faerch Group er mandag blevet solgt for over 14 milliarder kroner, og det glæder koncerndirektøren.

14,2 milliarder danske kroner. Så meget har A. P. Møller Holding betalt for at købe Faerch Group af den amerikanske kapitalfond Advent International. Og det er ifølge koncerndirektøren i Faerch Group en handel, der bør fejres.

- Det er en festdag, vi har hejst flaget herude. Jeg synes, der er grund til at fejre os selv lidt. Vi er en virksomhed, der for få år siden var værdisat til en milliard, og nu er vi blevet solgt for over 14 milliarder, siger koncernchef Lars Gade Hansen til TV MIDTVEST.

Faerch Group har, siden Færchfonden solgte selskabet i 2014, været ejet af internationale aktører, men med salget til A.P. Møller Holding er virksomheden nu tilbage på danske hænder. Holding-selskabet er nemlig et datterselskab under A. P. Møller Fonden, som administreres af familien Mærsk.

A. P. Møller Fonden støtter almene formål, og det håber direktøren i Faerch Group nu vil komme Vestjylland til gavn.

- Jeg har nævnt for dem, at det ville være rigtig positivt, at de penge, der kom fra Holstebro, også kom tilbage til området, så det vil jeg da håbe på. Men det er jo ikke min beslutning, siger han.

Vil være global virksomhed

Koncernchefen regner ikke med, at ejerskiftet kommer til at betyde noget for medarbejderne i Faerch Group, og han lover samtidig, at hovedkvarteret også i fremtiden skal ligge i Holstebro. Han håber dog, at overtagelsen kan åbne for nye muligheder på verdensmarkedet.

- Vi skal til at kigge mod USA, og det er klart med Mærsks netværk i USA med 10.000 medarbejdere og en tilstedeværelse siden 1920, der får vi en god støtte til nu for alvor at tage Faerch globalt, siger han.

I første omgang satser virksomheden imidlertid på at udvide med seks fabrikker i Europa, mens der bliver holdt skarpt øje med mulige opkøb på den anden side af Atlanten.

- Vi kan tales ved om 30 år, og så håber jeg, at Færch er blevet en global virksomhed, siger direktør Lars Gade Hansen.

Fakta om Faerch Group