A.P. Møller Holding køber Faerch Group for 14 milliarder

A.P. Møller Fonden har købt Faerch Group, som siden 2014 har været ejet af udenlandske fonde.

Faerch Group, med hovedsæde i Holstebro, er ikke længere på udenlandske hænder.

For A.P. Møller Holding har købt emballagevirksomheden for 1,9 milliarder euro svarende til godt 14 milliarder kroner.

- Faerch er en anerkendt markedsleder inden for cirkulær fødevareemballage. De har et stærkt ledelsesteam, de bedste løsninger til kunderne og stærke operationelle kompetencer.

- Under A.P. Møller Holdings ejerskab vil vi støtte en acceleration af Faerchs førerposition og bl.a. øge investeringerne i flere genbrugsanlæg for at imødekomme den store efterspørgsel fra kunderne, siger investeringschef Jan Nielsen.

Fakta om Faerch Group

Faerch Group har siden 2014 været på internationale hænder. Her købte kapitalfonden EQT selskabet af Færch Fonden. I 2017 solgte EQT Faerch til Advent, som altså nu sender stafetten videre til A.P. Møller Holding.

- Vi er glade og stolte over at blive en del af A.P. Møller Group. Vi deler værdier, og oplever fuld støtte til vores strategi om at udvikle industrien mod ægte cirkulære emballageløsninger og dermed understøtte den cirkulære økonomi. 

- At være en del af A.P. Møller Group med sin enestående familiearv, dens langsigtede investeringsperspektiv og internationale netværk kommer til at give Faerch mange fordele og muligheder, fortæller koncernchef Lars Gade Hansen fra Faerch Group.

Købet er betinget af godkendelse fra relevante konkurrencemyndigheder og gennemførelse af Faerchs overtagelse af Sirap fødevareemballage-virksomheden.