Karrierekvinde, single og alenemor: Fordelen er frihed og fleksibilitet 

I otte år har Camilla Dalager fra Holstebro været single. Men hun savner ikke en mand ved sin side. Hun nyder at kunne have fuld fokus på sin karriere og 12-årige datter.

Camilla Dalager fra Holstebro har fingeren på pulsen, når det gælder design og taskemode. Det er en nødvendighed som direktør for familievirksomheden Belsac. 

FAMILIEKABALEN

Hun er vant til både at træffe beslutninger på jobbet, og når hun bare helt privat er sig selv. De sidste otte år har hun været single og deler datteren Simone på 12 år med sin eksmand. De skiftes til at have hende en uge ad gangen.

- Mit arbejde er også min hobby. I de uger, hvor jeg ikke har Simone, kan jeg arbejde mere igennem og har ingen dårlig samvittighed. Jeg ved, hun er hos sin far og er glad der, forklarer Camilla Dalager.

Camilla Dalagers 12-årige datter Simone bor hos sin far hver anden uge.
Camilla Dalagers 12-årige datter Simone bor hos sin far hver anden uge.
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

1,2 millioner bor alene

Fordelen ved singlelivet er ifølge Camilla Dalager en større frihed til at leve i overensstemmelse med den person, man er.

- Simone og jeg tuller rundt og har meget nærvær i vores liv. Finder vi på nogle skøre ideer her og nu, så gør vi det bare. Vi har et liv med stor fleksibilitet, der er ingen stress, og det nyder jeg.

En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at antallet af enlige i Danmark er rekordhøjt. Næsten 1,2 millioner danskere bor alene eller sammen med deres børn.

Undersøgelsen viser også, at der er flere kvinder end mænd, der bor alene.

- Det er ikke sådan, at jeg for altid har valgt en mand fra, men der er rigtig mange skønne ting ved at være alene. Det er en pause i mit liv, hvor jeg har mulighed for at finde mig selv uden at blive præget af nogle andre, understreger Camilla Dalager, men tilføjer også:

- Jeg er glad for, at min eksmand har skabt en ny familie, så min datter også prøver at være en del af en kernefamilie og har fået halvsøskende. Det er jeg meget taknemmelig for, men jeg savner ikke, at mit eget liv er sådan. Jeg har aldrig været typen, der står klar med aftenmaden på slaget 18 hver aften. Sådan som mit liv er indrettet, er der ikke nogen, der brokker sig over det.

Camilla Dalager lader bedst op i sit badekar med en god bog.
Camilla Dalager lader bedst op i sit badekar med en god bog.
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

Alenetid i badekaret

Camilla Dalager lever godt med, at der er tryk på karriere-turboen. Hun er til fest og farver, men hun elsker også, når der er helt ro. Hendes ultimative opladning foregår i badekarret med masser af skum og en bog i hånden.

- Nogle mediterer. Jeg tager et karbad, siger hun.

Hun erkender, at man er mere sårbar som single, hvis man bliver syg eller på anden måde kommer ud i et stormvejr. Og dukker den eneste ene op, så er hun heller ikke afvisende:

- Sker det, så sker det. Der er nogle ting her i livet, man ikke kan planlægge. Grundlæggende er det smukt at elske et andet menneske og blive gamle sammen. 

3. afsnit af serien Familiekabalen.
Foto: Hans Trier Vittarp og Majbrit Oddershede Pedersen, TV MIDTVEST