Jægerforbund om hesteskud: Det må ikke ske

En hest blev i går skudt og døde senere af sine kvæstelser, da bukkejagten blev indledt.

En hesteejers værste mareridt udspillede sig i går for Nina Rósen, ejer af Søgård Islandsheste i Sevel, da hun ville ud og se til sine heste. Her fandt et af sine dyr stærkt lidende som følge af et skud. Den treårige hest blev kørt til et dyrehospital for at blive opereret, men efter kort tid på operationsbordet måtte den aflives.

Hesten er med al sandsynlighed blev ramt af skud fra en jæger, der tog hul på bukkesæsonen i går morges.

Det var en af Nina Rósens heste, der i går måtte livet på operationsbordet.
Det var en af Nina Rósens heste, der i går måtte livet på operationsbordet.

- Det er en situation, vi har sagtens havde kunnet undvære. Det er rigtig trist. Heldigvis var det et dyr, det gik udover, men det er også slemt nok, siger Knud Pedersen, kredsformand i Danmarks Jægerforbund.

Dyret er blevet ramt mellem kl. 5:00-8:30 tirsdag morgen – i de allerførste timer af bukkesæsonen.

- Det, at det sker, er selvfølgelig en gang for meget. Det er noget Jægerforbundet gør en kæmpe indsats for at undgå – både blandt nye jægere og til fælles jagt. Sikkerheden er noget af det vigtigste – den skal være i orden, fastslår Knud Pedersen og fortsætter:

- Enten har jægeren ikke haft styr på baggrunden. Det kan også være, at kuglen har ramt en sten eller noget hårdt, så den er drejet af og derefter ramt dyret. Som jæger skal man altid sikre sig, at kuglefanget er i orden. Det betyder, at der noget bag dyret, som kan tage kuglen, hvis dyret ikke træffes. Og der er et hegn ikke nok, for der kan kuglen sagtens flyve igennem.

Politiet hører meget gerne fra personer, der kan have viden om skudepisoden. 

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.