Holstebromotorvejen spærret på grund af to ulykker

Oprydningsarbejdet er i fuld gang på Holstebromotorvejen, efter at der ved tretiden tirsdag skete to ulykker lige efter hinanden.

Politiet opfordrer bilister til at finde alternative ruter end Holstebromotorvejen. Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Holstebromotorvejen har tirsdag eftermiddag været spærret i begge retninger. Første ulykke skete lidt i tre mellem afkørsel 20 ved Tvis og afkørsel 21 ved Holstebro Ø, og det var en soloulykke.

- Ulykken sker, fordi der ligger så meget vand på vejen, at bilen kommer ud i rabatten på grund af aquaplaning, siger vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Rene Pagh.

Ulykken i den modsatte retning skete umiddelbart efter den første. Her var to biler involveret, men der skete kun materiel skade.

Læs også Lastbil i solouheld på Holstebromotorvejen

Motorvejen har været lukket i begge retninger i over en time, og politiet har opfordret bilister til at finde alternative ruter.

Oprydningsarbejdet er i fuld gang, og motorvejen forventes at blive åbnet igen snart.

Sådan skal du køre, når der er meget vand på vejene

Er der vand på vejene, er der også risiko for akvaplanning. Her kan du få gode råd til, hvordan du sikrer dig, at bilen holder sig på vejen.

 

• Du må ikke forsøge at bremse

 

• Du skal slippe speederen, træde koblingen i bund og styre fremad i kørselsretningen

 

Du skal, med andre ord, køre på samme måde som du ville gøre på en isglat vej om vinteren.

 

Akvaplanning er et fænomen, der opstår, når det regner stærkt, og der falder så meget regnvand på kørebanen, at vandet ikke kan nå at løbe af.  

 

Der samler sig typisk store søer af vand på eller i kanten af kørebanen, som bilen kan kure henover, som om den havde fået skøjter på.

 

Kilde: Vejdirektoratet