Holstebro-politiker bliver international præsident

Karsten Filsø, der er formand for Natur, Miljø og Klima i Holstebro Kommune er blevet ny præsident for Kommunernes Internationale Miljøorganisation.

De seneste tre år har Holstebro-politikeren Karsten Filsø (SF) været formand for den danske afdeling af KIMO, der repræsenterer en lang række europæiske kystkommuner omkring Nordsøen, Østersøen og Nordatlanten. Men nu tager Karsten Filsø et trin op af rangstien, ved organisationens landsmøde på Orkneyøerne blev han valgt som KIMOs internationale præsident.

KIMO arbejder for et bedre havmiljø og renere kyster. Øverst på foreningens dagsorden har været, at få bugt med de mange tons affald, der hvert år flyder op på kysterne, også i Danmark.

- Det er uforståeligt og fuldstændig uacceptabelt at bruge vores værdifulde hav som en losseplads. Selvom affaldet forsvinder i det store hav, kan man være sikker på, at det dukker op igen i fiskernes net, på strandene eller andre uønskede steder. Det er de lokale, der betaler prisen, siger Karsten Filsø.

Han håber at kunne bruge sin nye titel til at komme endnu længere i kampen.

- Problemerne med maritimt affald dukker op lokalt, men skal løses internationalt. En lokal indsats alene giver ingen mening, da vi alle deler det samme saltvand og havstrømme, og ofte er forureningskilden ikke fra hjemlandet, siger Karsten Filsø.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Miljø.