Holstebro mest erhvervsvenlig

Analyse fra Dansk Byggeri kårer Holstebro som Danmarksmester i erhvervsvenlighed. De midt- og vestjyske kommuner klarer sig generelt godt.

Holstebro er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.

Det er i hvert fald resultatet af den årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed, som Dansk Byggeri netop har offentliggjort.

Analysen bygger på 29 forskellige faktorer - lige fra ventetiden på byggetilladelser, skatter og afgifter til åbningstiden på genbrugspladsen.

De midt- og vestjyske kommuner klarer sig generelt godt i undersøgelsen. Morsø, som sidste gang lå helt nede som nummer 34, er nummer tre, Herning er nummer fem, Viborg nummer seks (årets højdespringer efter en 63. plads sidste år), og Lemvig er nummer 10.

Det er også værd at bemærke, at Ikast-Brande Kommune, der flere gange har toppet Dansk Industris liste over erhvervsvenlige kommuner, er dumpet fra en 13. til en 39. plads.

- Selv om en kommune ligger blandt de mest erhvervsvenlige det ene år, kan den ikke bare læne sig tilbage og tro, at så er erhvervsvenligheden også i top året efter. Hvis ikke, kommunen løbende forbedrer sig, så bliver den overhalet indenom af andre kommuner. Men heldigvis ligger Ikast-Brande, Struer og Ringkøbing-Skjern stadig blandt den bedste halvdel af kommunerne, siger formanden for Dansk Byggeri Midt og Vestjylland, Niels Hansen i en pressemeddelelse.

Eksternt link: Se hele analysen her

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.