Holstebro kommune skal spare 40 mio.

Holstebro Kommune skal spænde livremmen ind i 2016, kommunen skal spare 40 millioner kr. Også budgettet i Thisted Kommune er faldet på plads.

Alle udvalg i Holstebro Kommune skal spare 1,8 procent, det ligger fast efter partierne mandag morgen har indgået forlig om budgettet for 2016.

- Den besparelse har vi kendt til siden marts, så vi vidste at vi skulle finde 40 millioner. Men det bliver jo sværere og sværere at spare, for vi har været der nogle gange før. Før var det måske lidt fedt, men nu er vi inde ved benet, siger H.C. Østerby (S).

Som det har været traditionen de senere år, er samtlige partier i byrådet med i forliget.

- Der er stadig meget gang i udviklingen i byen. I 2016 er vi, målt på antal indbyggere, den kommune i landet der anlægger mest. Blandt andet på grund af byggeri af motorvej og sundhedscenter, samtidigt med vi udvikler den gamle slagterigrund, siger H.C. Østerby.

Også Thisted Kommune har fået budgettet på plads for 2016. Her var alle partier undtagen Enhedslisten med i forliget.

- Budgettet for 2016 skal fastholde og understøtte bæredygtig vækst i Thisted Kommune. Vi har lagt vægt på at skabe tryghed og ro om de grundlæggende rammevilkår for kommunens borgere og erhvervsliv, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V).


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.