Forældre ofrer sommerferien: Gør ny friskole klar til 144 nye elever

​Ferien nærmer sig slutningen for skolebørn landet over. Men personalet på skolerne er allerede i fuld gang.

Rene Bisgaard er en af de forældre, der har valgt at bruge sin ferie på at bygge skolen op. Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

På Vestbyens Friskole i Holstebro skal de snart tage imod 144 nye elever. Forældre og bestyrelse har derfor knoklet for at bygge nogle lidt atypiske klasselokaler.

Skolen bliver bygget helt op fra bunden, og den ligner derfor heller ikke alle andre skoler. Skolen bliver bygget på parkeringspladsen ved Idrætscenter Vest. Den kommer til at bestå af otte klasselokaler i alt, bygget op af pavilloner. Og de har haft travlt med at få skolen til at stå klar den 14. august, hvor den åbner dørene.

Der knokles løs, så skolen er klar til eleverne. Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Forældrene ofrer ferien

Forældrene har brugt deres ferie på arbejdet med at få skolen til at tage form, mens børnene har slappet af i sommervejret.

- Vi har fundet ud af, at det nødvendigvis ikke er helt nemt at bygge en skole op. Det kræver noget energi og nogle krafter, fortæller forælderen Claus Alstrup Jensen.

Han bliver bakket op af Rene Bisgaard, der også snart har børn på skolen.

- Jeg har da holdt en uges ferie sammen med familien og så er resten af tiden gået herovre, for vi vil jo gerne have, at det skrider fremad, fortæller han.

Skolen bygges op af pavillioner. Her ses skoleleder Martin Stærmose. Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Alternativ opbygning

I starten undrede forældrene sig måske over skolens alternative opbygning, men det har ændret sig nu.

- Lige i starten, da de snakkede om, at det skulle være pavillioner, der undrede jeg mig lidt. Men det er en rigtig fed løsning, og de er lige så fine indvendigt, som et nybyggeri, siger Rene Bisgaard.

Nu mangler lokalerne lige det sidste, og på mandag kommer møblerne så. Skoleleder Martin Stærmose er glad for den store opbakning indtil videre og glæder sig til at byde børnene velkomne.

- Når jeg ser på de forældre her, som har lyst til at bidrage med deres weekender og sommerferie, så gør det bare, at jeg har lyst til at være en del af det her, siger han.

01:59 Luk video