Familie puster nyt liv i feriekoloni: - Det er fuldstændig fantastisk

Parret fra Vesterbro i København har første sæson som ejere af Fjand Badeby ved Thorsminde.

I Fjand Badeby ved Thorsminde er der kommet nyt liv i den udtjente feriekoloni.

Familien Nykjær Jeppesen fra Vesterbro i København har nu allerførste sæson som ejere af den gamle badeby nær Vestkysten. 

- Det har været en rejse at kunne nå hertil. Vi havde nogle visioner, som vi troede på og så muligheder i. Nu står vi her, og det er jo fuldstændig fantastisk, siger Jesper Nykjær Jeppesen, der er ejer af Fjand Badeby.

Parret har med hjælp fra familie og venner restaureret de 11 små hytter og hovedbygningen, så det hele fremstår næsten som ved opførslen i 1976, og kolonien er nu indtaget af sommergæster.

quoteDet er fantastisk, at de lokale bakker op. Folk kommer til vores aktiviteter, og det er lige fra at plukke urter ude i haven til at gå en aftentur. De lokale vil gerne fællesskabet

Jesper Nykjær Jeppesen, ejer af Fjand Badeby

Fra Vesterbro til Vestjylland

Drømmen om en feriekoloni var de københavnske banker ikke begejstret for, men så var det godt, at familien havde rødder i det midt- og vestjyske i henholdsvis Lemvig og Viborg.

- Peter, der er bankdirektør herude, startede bilen og kørte ud og kiggede på det. Og så sagde han, at de gerne ville støtte op om os.

- Vores mission er at skabe noget aktivitet herude. Når vi har været herude i sommerhus, så har der ikke været et naturligt samlingspunkt i området. Det skal være et sted, hvor man kan mødes på tværs og skabe fælles relationer, siger Jesper Nykjær Jeppesen.

Tanken bag feriekolonien er, at stedet skal være samlingspunkt for hele lokalsamfundet med forskellige aktiviteter. Lokale produkter skal være i højsædet hos badebyen.

Familiens ambitioner er allerede en succes i det vestjyske fællesskab. Ifølge Jesper Nykjær Jeppesen er deres langbordsmiddage i hovedbygningen udsolgt, og de har fuldt booket i de små hytter til og med august.

Udenfor sæsonen er ideen, at feriekolonien primært skal bruges som kursus- og konferencecenter.

De 11 små hytter og hovedbygningen var i en trist forfatning, da parret overtog stedet i 2019.
De 11 små hytter og hovedbygningen var i en trist forfatning, da parret overtog stedet i 2019.
Foto: TV MIDTVEST

- Det er fantastisk, at de lokale bakker op. Folk kommer til vores aktiviteter, og det er lige fra at plukke urter ude i haven til at gå en aftentur. De lokale vil gerne fællesskabet, siger han.

Feriekolonien er et fælles familieprojekt

Familien fra Vesterbro nyder at kunne gå langs klitterne og høre Vesterhavet, der kun ligger et stenkast fra den 338 kvm store feriekoloni.

Indtil videre er planerne for den lille familie på to voksne og to børn dog fortsat at blive boende i København. Den gamle feriekoloni skal nærmere danne rammerne for et fælles familieprojekt.

- Vores base i Vestjylland bliver feriekolonien, og det er her, vi er sammen som familie. Vi forsøger at få skabt et sted, hvor man får taget udgangspunkt i det lokale og det autentiske, siger Jesper Nykjær Jeppesen.

Fjand Badeby var i april sidste år sat til salg for 2.250.000 kroner.