Et års forberedelse kulminerede for Tobias til stort gymnastikshow i Holstebro

80 håndplukkede atleter fik i dag et års forberedelse til at kulminere for koreografen Tobias Kobborg til DGI International GymShow 2019.

25-årige Tobias Kobborg fra Holstebro har brugt et år på at forberede showet. Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Gymnaster, akrobater, jonglører, dansere og artister i verdensklasse har søndag gæstet Holstebro for at optræde til DGI International GymShow 2019 i Gråkjær Arena.

For særligt én person var showet en kulmination på mange, mange timers arbejde.

Læs også Fri leg i springhal: Silje og Natalie slog vejrmøller og kæmpede med "pomfritgrav"

25-årige Tobias Kobborg fra Holstebro har nemlig strikket koreografien sammen til det, der er finaleshowet efter optrædener i både Næstved og Kolding.

Han var derfor spændt før showet, fordi hans venner og familie kom for at se ham.

Det gik, som han håbede.

- Jeg har bygget showet, og jeg vidste hele tiden, at vi skulle til Holstebro, så det er fuldstændig fantastisk, at de er så glade for at se det, og at jeg føler, at jeg kan give min hjemby noget nyt at se på og noget inspiration til fremtiden, sagde han efter showet.

Beæret over at blive spurgt

Forberedelserne til den to timer lange opvisning har han gjort sammen med Lærke Poulsen.

De to har udplukket de atleter, som har endt med at udgøre den 80 mand store trup, som søndag fik det hele til at kulminere i Holstebro efter et år med forberedelser.

- Jeg er da helt vildt beæret over at være blevet spurgt. Det kunne hverken Lærke eller jeg sige nej til. Det er en fantastisk mulighed, siger Tobias Kobborg.

Læs også Psykolog provokerer efter Christoffers sammenbrud: Han kunne have sat sig endnu større mål

For ham har det betydet ekstra meget.

Den 25-årige startede nemlig sin gymnastikkarriere til mor-barn-gymnastik i Mejrup Hallen og har siden dyrket gymnastik i Holstebro.

Får ros fra atleter

Det er ikke kun for Tobias Kobborg, at showet i Holstebro har været en god oplevelse.

Marek Mensa fra Tjekkiet var sammen med sin bror en del af showet, hvor de breakdancede. For ham har det betydet meget at have Tobias Kobborg til at gå forrest.

- Tobias er meget organiseret. Vi mødte ham den første dag, da vi kom ind i hallen, og der kendte han til det hele allerede – hvad vi kunne, og hvad alle andre kan. Selvom der er meget pres på ham, så forbliver han positiv, og det er meget vigtigt for atleterne, fortæller Marek Mensa.

DGI International GymShow er en begivenhed, der kommer hvert andet år.

02:36

Tobias Kobborg fra Holstebro har dyrket gymnastik, siden han kunne gå. I dag var han på en måde til sit livs eksamen som koreograf på det store DGI International Gym Show.

Luk video