Dødsfald fortsat et mysterium

Politiets anklagere har sendt sagen mod Minkfordercentralen i Holstebro tilbage til lokalpolitiets efterforskere.

Det er stadig et stort mysterium, hvad der skete, da en lastbil-chauffør sidste år mistede livet på Holstebro Minkfodercentral.

Politiets anklagere har netop sendt sagen mod Minkfodercentralen tilbage til lokalpolitiets efterforskere. Det oplyser anklagemyndigheden i Holstebro, og det sker, fordi den første efterforskning har efterladt politiets jurister med flere spørgsmål end svar.

Svolv- og myresyre

Det står klart, at det var dampe fra en blanding af svovl- og myresyrer, der kostede chauffør Carsten Jensen livet, men de øvrige omstædigheder omkring ulykken står meget uklart, fortæller anklagemyndigheden.

- Vi synes stadig, det er meget uklart, hvad der præcist skete den dag. Derfor har vi lavet en liste til efterforskerne med navne, som vi gerne vil have afhørt. Blandt de personer vi ønsker afhørt er også en række personer, som allerede er blevet afhørt én gang, siger jurist ved Midt- og Vestjyllands politi, Annette Møller-Sørensen.

En lang liste af personer skal nu afhøres - heriblandt også flere, der tidligere er blevet afhørt.

Det var Arbejdstilsynet der meldte Holstebro Minkfodercentral til politiet. Politiet valgte at sigte minkfodercentralen for at tilsidesætte gældende regler uden at atge hensyn til andres helbred.

Se indslag fra 17. maj 2010 med Carsten Jensens efterladte hustru her