Corona-regler sætter stopper for EM-storskærm i Holstebro

Et forsamlingsloft på 500 personer ved udendørs arrangementer gør det for umuligt at vise Danmark-Wales på lørdag, erkender direktør for Musikteatret Holstebro, der kun ser lille chance for EM på storskærm i Holstebro.

Der gik ikke langt fra slutfløjtet lød og direktør for Musikteatret Holstebro Anders Jørgensen begyndte at forestille sig, hvordan EM-kampen mellem Danmark og Wales lørdag skulle kunne opleves på storskærmen ved Ernst Trillingsgaards Plads i Holstebro. 

Derfor har han brugt tirsdagen og sejrsrusen til at undersøge muligheden for fadøl og landsholdsstemning akkompagneret af den 90 kvadratmeter store skærm ved Musikteateret Holstebro. 

Men efter utallige opkald til politi og myndigheder har han nu opgivet drømmen en et storskærmsbrag lørdag. 

- Det er bare at trykke på en knap. Så kan vi vise fodbold, men med de nuværende regler kan vi ikke gøre det, forklarer Anders Jørgensen, der er direktør for Musikteatret Holstebro.

quoteDen her fest er henlagt til andre steder end Holstebro.

Anders Jørgensen, direktør, Musikteatret Holstebro

Med de nuværende regler er det tilladt at samle op til 2.000 tilskuere ved udendørs kulturarrangementer. Men det kræver, at publikum bliver delt ind i sektioner af maksimalt 500 personer. 

- Hvis der er godt vejr kommer der måske 5.000 udenfor området. Og så står de alt for tæt. Det kan vi ikke styre, siger direktøren med henvisning til tidligere slutrunder.

Skuler til København

Området ved Musikteatret har ellers lagt græs og skærm til flere storskærmsarrangmenter ved mange slutrunder.

Derfor var det også en ærgerlig direktør, der i Dagbladet Holstebro Stuer i slutningen af maj afviste idéen om et storskærms-EM i Holstebro. 

Den gang forklarede direktøren, at de daværende regler med 500 siddende publikum ikke gjorde det for bøvlet. 

Fra Holstebro har han sidenhen fulgt hvordan hundredvis af fans kan få plads ved Ofelia Beach i København, hvor der er tale om et særligt EM-arrangement, der ikke er underlagt samme regler som i resten af Danmark. 

- Folk står bare oven i hinanden. Så tænkte jeg: Kan det passe, at vi kun må have 500 tilskuere i Holstebro, lyder det fra direktøren. 

Arrangementet ved Ofelia Beach i København er underlagt andre regler end resten af Danmark.
Arrangementet ved Ofelia Beach i København er underlagt andre regler end resten af Danmark.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Med mandagens videre avancement og mere løse regler satsede direktøren på, at det igen kunne komme på tale med bold på den store skærm. 

Derfor har han i løbet af tirsdag talt med politi og myndigheder, men er nået frem til et nedslående resultat for fodboldglade vestjyder. 

- Den her fest er henlagt til andre steder end Holstebro, konkluderer han. 

Fra den 1. juli må udendørs arrangementer for stående opdeles i sektioner à maksimalt 1.000 personer, men der stadig et loft på 2.000 tilskuere. 

- Vi vil gerne holde os inden for lovens rammer, men vi vil super gerne vise fodbold, understreger direktøren. 

Flere steder i landsdelen er der blevet afholdt storskærmsarrangement under EM. 

Ifølge Midtjyllands Avis vil Riverboat i Silkeborg vise lørdagens kamp.