Bliv medejer af solceller og vindmøller: Nyt energiprojekt skal forsyne alle hjem i to kommuner

Projektet bygger på erfaringer fra en lignende model i Lemvig Kommune.

I alt vil selskaberne opføre solceller på 123 hektar jord.
I alt vil selskaberne opføre solceller på 123 hektar jord.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

Borgerne i Holstebro og Struer kommuner kan blive en del af ejerkredsen til et grønt energiprojekt, der kan dække det meste af strømforbruget for private husstande i de to kommuner.

Det skriver selskaberne bag projektet i en pressemeddelelse.

De tre store forsyningsvirksomheder i Struer og Holstebro Kommune, Jysk Energi, Vestforsyning og Struer Energi, er gået sammen med Skovgaard Energy om at indsende et forslag til idehøring i Struer og Holstebro.

- Parken er et godt eksempel på, hvor langt man kan nå, når man kombinerer kræfter, viden og ekspertise, siger Claus Bøgeskov Mogensen, der er direktør i det kommunalejede Struer Energi, i pressemeddelelsen.

Projektet skal bestå af både vindmøller og solceller. Solceller fordelt på 123 hektar skal efter planen opføres mellem Maabjerg og Sønder Hjerm, mens 81 hektar jord ved Grydholt nær Tvis skal rumme vindmøller.

Dække kommunernes private forbrug

Samlet set vil projektet årligt forsyne elnettet med 92.000 MWh strøm fra solceller. Dertil kommer 46.000 MWh fra vindmøllerne.

Det svarer ifølge aktørerne bag projektet til privatforbruget hos cirka 34.500 husstande og vil dermed dække næsten hele det private elforbrug i Holstebro samt Struer Kommune.

Projektet er inspireret af Jysk Energis erfaringer fra Høvsøre i Lemvig Kommune, hvor de lokale har haft mulighed for at købe sig ind i en stor solcellepark.

Her har borgerne fra Bøvlingbjerg vist stor interesse for købe sig ind i Høvsøre Solcellepark. Derfor er parken nu blevet overtegnet med næsten 20 procent.

- Det her er ganske enkelt et fremragende projekt, hvor selskaber, der er kendt og funderet i lokalområdet, viser ansvar og skaber bæredygtig energi og medvirker til et bæredygtigt samfund, siger direktør i Jysk Energi, Lars Naur, i pressemeddelelsen. 

Samlet set vil borgerne blive tilbudt at købe op til 40 procent af det tværkommunale projekt, hvis det bliver til virkelighed.