Biljagt med dyre lamper

Biljagt gennem Holstebro natten til onsdag. Politiet jagtede en 23-årig lampetyv.

Politiet kom på sporet af tyven, fordi et vidne havde set ham, mens han var ved at slæbe kasser fra en ejendomsmægler på Jeppe Schous Gade i Holstebro og ud i en bil. Da klokken var kvart i et om natten synes vidnet, at det var lidt mærkeligt, så han ringede til politiet.

Da politiet kom frem til ejendomsmægleren stak tyven af i sin bil, en Ford Focus med en 2,5 liters racermotor. Efter en voldsom biljagt på 4-5 minutter rundt i Holstebro, mistede tyven herredømmet over bilen lige ud for politistationen, hvor han kørte op over nogle kantsten og bilen punktere på to hjul. I Nygade blev den 23-årige tyv stoppet.

To PH-kogler i bilen

I bilen havde den 23-årige mand fra Århus to dyre PH Koglen-lamper fra ejendomsmægleren. Den 23-årige er kendt af politiet og sættes i forbindelse med flere indbrud rundt i landet.

- Der er meget på hans bankbog, vi lige skal have talt op. Og så skal han formentlig i grundlovsforhør i løbet af dagen, fortæller vagtchef Henrik Nielsen, Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet er blandt andet ved at se på, om det også var den 23-årige, der stjal PH lamper hos Skave El-forretning natten til tirsdag. Her brød en tyv ind ved at smadre end glasdør med en haveflise.