Anklager i sag om dødsulykke: Der blev kørt med alt for høj fart

Ifølge politiets anklagemyndighed kørte en 24-årig mand alt for stærk i forbindelse med en ulykke, hvor en kvinde og et barn omkom søndag.

En 24-årig mand påkørte søndag en bil bagfra øst for Holstebro. En 41-årig kvinde og en pige på syv blev dræbt på stedet i forbindelse med ulykken. Manden er ved Retten i Herning mandag blevet varetægtsfængslet i fire uger. 

Den 24-årige mand er fra Letland, og sigtes for manddrab under særligt skærpende omstændigheder og for spirituskørsel. 

quoteDer er nogle ganske særlige relationer i den her sag, som ikke skal ud endnu.

Iben Holm

- Vi mener, at der er blevet kørt med alt for høj hastighed og med en alt for ringe agtpågivenhed. Der er ikke noget, der kan have forhindret, at han kunne se bilen rent vejrmæssigt eller trafikalt, siger Iben Holm, der er anklager hos Østjyllands Politi. 

Under dagens grundlovsforhør fortalte et vidne, hvordan vidnet var blevet overhalet af den sigtede inden ulykken. En anden vidneforklaring lød på, at den 24-årige skulle have kørt mellem 110 og 130 kilometer i timen. Ifølge den sigtede kørte han med langt lavere hastighed, nemlig mellem 85 og 90 kilometer i timen. Hvor stærkt den 24-årige kørte vides endnu ikke.

Kørte med alkohol i blodet 

Politiet har slået fast, at mandens promille var over den tilladte grænse på 0,5, da ulykken skete. Hvor høj promillen præcis var, skal en blodprøve nu slå fast. Blandt andet derfor er det, ifølge anklager Iben Holm endnu uklart, hvor mange sigtelser, der vil ende med at komme i sagen. 

- Vi skal have lægeerklæringerne, bilinspektørerklæringen og en promilleerklæring, før vi kan sige, hvordan det ender, siger hun.   

Med i bilen havde den 41-årige kvinde sin syvårige datter, sin søn på ni og datterens syvårige veninde. Det var den syvårige veninde, der mistede livet i ulykken. I sagen er der nedlagt navneforbud.

- Der er nogle ganske særlige relationer i den her sag, som ikke skal ud endnu, siger Iben Holm.

Manden nægter sig skyldig i sigtelserne, og har valgt at kære varetægtsfængslingen til landsretten.

Her kan du se mandagens indslag om ulykken. 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.