Skoleleder efter dødsulykke: Det er frygteligt

De tre børn, der søndag var involveret i en ulykke på Hodsagervej øst for Holstebro, er alle elever fra Mejrup Skole. Det oplyser skolelederen.

Mandag hænger flaget på halvt ved Mejrup Skole. Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

For skolelederen på Mejrup Skole nær Holstebro, Tom Pedersen, venter der mandag en hård opgave. Til TV MIDTVEST fortæller han, at de tre børn, der søndag var involveret i en bilulykke øst for Holstebro, er elever fra Mejrup Skole.  

En krisepsykolog vil i første omgang klæde vores personale på til at håndtere situationen. Hvis eleverne får brug for det, kan krisepsykologen også hjælpe dem.

Tom Pedersen

- Det er en fuldstændig forfærdelig besked at få, siger skoleleder Tom Pedersen. 

En 41-årig kvinde og en syvårig pige omkom på stedet. En anden syvårig pige er ifølge Midt og Vestjyllands Politi søndag lettere tilskadekommen. Den niårige dreng er ifølge politiet mandag fortsat svært tilskadekommen, efter en 24-årig mand bragede ind i bilen bagfra. 

En klar plan 

Søndag aften fik skolelederen den forfærdelige besked. Først og fremmest har han orienteret forældrene og eleverne i de tre børns klasser.

- Det er ganske frygteligt, hvad der er sket. Her til morgen holder vi eleverne samlet i klasserne hele dagen. Eleverne skal orienteres om, hvad der er sket, og hvis de har nogle spørgsmål, skal vi prøve så godt som muligt at få dem besvaret, siger Tom Pedersen.

Læs også To personer omkommet i færdselsulykke ved Hodsager

- I situationer som denne har vi en klar plan, som vi følger. Vores fremmeste opgave lige nu er at få snakket med børnene og orienteret alle elever på skolen om, hvad der er sket. Vi skal både være opmærksomme på børnenes reaktion her og nu, men også på længere sigt. En krisepsykolog vil i første omgang klæde vores personale på til at håndtere situationen. Hvis eleverne får brug for det, kan krisepsykologen også hjælpe dem.

Den 24-årige, der blev anholdt i forbindelse med ulykken, er sigtet for spirituskørsel og uagtsomt manddrab. Han fremstilles i grundlovsforhør mandag kl. 11:45 ved retten i Herning.  

01:02

Her kan du se søndagens indslag om ulykken. 

Luk video