Anholdt har erkendt Rostel-mord

Den 40-årige mand, som tysk politi har anholdt i sagen om mordet på Dennis Rostel har erkendt mordet.

Den 40-årige mand som tysk politi har anholdt og fængslet i sagen om i alt fem drab på drenge har erkendt tre af de fem drab.

Det fortæller Kai Thomas Braes, der er statsadvokat på et pressemøde i Tyskland.

Uddannet pædagog

Den 40-årige, der er uddannet pædagog, har tilstået mordet på den 13-årige Stefan Jahr i 1992, Dennis Rostel i 1995 og Dennis Klein i 2001.Han har arbejdet som voksenunderviser, men har også haft ansvaret for børn.

- Vi mener, at manden har bortført Dennis Rostel fra en teltlejr i Selk i 1995, og har taget ham med til Danmark, hvor han har dræbt ham, sagde Kai Thomas Breas på pressemødet.

Havde lejet et hus

I forbindelse med den danske sag fortalte statsadvokat Kai Thomas Breas, at manden havde lejet et sommerhus i Danmark. Huset lå ikke langt fra det sted i Skånsø Plantage ved Vinderup, hvor Dennis Rostel blev fundet nedgravet i en sandbanke i august 1995.

Kendt seksualforbryder

Der er tale om en 40-årig mand, som allerede i 2007 var i politiets søgelys. Det var en efterforskningsgruppe ved navn Specialkommision Dennis, der holdt øje med manden. Han var dengang kendt som seksualforbryder i Nordtyskland.

Ud over mordet på Dennis Rostel mener tysk politi, at den 40-årige har yderligere et mord i 1998 og et i 2004 på samvittigheden.

Læs hvad tv-stationen NDR skriver om sagen her

Se indslag her fra 12. februar 2011 lavet i forbindelse med at tysk tv tog sagen op igen

Se indslag her fra 15. februar 2011, hvor et vidne fortæller om, at han tror han mødte morderen tilbage i 1995.

 

Se pressemødet fra Tyskland her. Det hele foregår på tysk.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.