Alle kredse talt op: Søren Gade får 201.626 personlige stemmer

Den tidligere minister endte som den næststørste stemmesluger ved EP-valget, selv om han blot stod som nummer fire på Venstres kandidatliste.

Opdateret med nye tal og valgkredse klokken 18.53.

Venstre gik frem i hele landet. Men fremgangen er særlig stor i Vestjylland og Nordjylland, hvor den tidligere forsvarsminister Søren Gade har sin hjemmebane. Han kommer oprindeligt fra Holstebro og repræsenterer i øjeblikket Nordjylland i Folketinget.

Alle 92 valgkredse er nu talt op, og det viser, at Søren Gade høstede næstflest personlige stemmer af alle opstillede kandidater i landet med 201.626. Han blev kun overgået af Morten Løkkegaard, der ligeledes kommer fra Venstre. Han endte på 207.558 personlige stemmer.

Det er it-selskabet KMD, der står for den officielle optælling af valgresultatet.

I Ikast har Søren Gade personligt fået 3.525 af de 6.828 stemmer til Venstre. Det svarer til 51,2 procent. I Himmerlandskredsen har han fået 8.716 personlige stemmer ud af de 12.092 stemmer på Venstre. Det svarer til 72,1 procent.

Holstebro er pt den kommune, hvor Gade har fået flest personlige stemmer. 11.442 blev det til - syv gange flere end Jeppe Kofod, som har fået næstflest. Venstre har i Holstebro fået 47,1 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 25 procent.

I Struer-kredsen har Søren Gade fået 6.383 personlige stemmer, i Herning Syd-kredsen 4.698 og i Viborg Vest-kredsen 3.224.

Venstre-rekord i Hodsager

I tre kredse i det midt- og vestjyske har mere end hver anden vælger stemt på Venstre. Det er Holstebro-kredsen med 47,1 procent, Herning Nord med 45,4 procent og Struer med 43,1 procent. 

Valgstedet i Hodsager ser ud til at have Venstre-rekord her i landsdelen med 58,0 procent af alle stemmer til partiet. Det er næsten en fordobling fra parlamentsvalget i 2014, hvor Venstre fik 31,7 procent af stemmerne i Hodsager.

Herning er på nuværende tidspunkt ikke helt færdige med at tælle personlige stemmer.

Du kan se stemmetallene her.

Venstres Søren Gade bliver den helt store stemmesluger til Europaparlamentsvalget.
Villy Nykjær og Aase Møller fra Herning fortæller, hvorfor de i går stemte på Søren Gade.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.