Alene med sorgen: Ny sorglinje skal hjælpe de efterladte videre i livet

Først rammer sorgen, så rammer berøringsangsten. Det kan være svært at tale om det at miste. Det skal en ny sorglinje ændre på.

I en undersøgelse fra Det Nationale Sorgcenter svarer otte ud af ti adspurgte, at de efter at have misten en de havde kær at de har savnet en at dele sorgen med. Samtidig skjuler mange sorgen overfor familie og netværk af frygt for at belaste dem. Det er en af årsagerne til at Det Nationale Sorgcenter i samarbejde med TrygFonden mandag åbnede en ny sorglinje for efterladte. 

- Der har indtil nu været et tilbud til børn og unge under 28 år. Vi har mærket en efterspørgsel og et behov for den her hjælp også blandt voksne. Især hos ældre efterladte, derfor er jeg ikke i tvivl om, at det her nye tiltag vil kunne hjælpe mange mennesker, siger direktør i Det Nationale Sorgcenter, Preben Engelbrekt til TV MIDTVEST. 

Ringer man til den nyoprettede sorglinje kommer man i kontakt med frivillige, der på egen krop har oplevet at stå alene med sorg. At telefonerne hos sorglinjen bemandes med frivillige er der en god grund til. 

- De frivillige er lyslevende eksempler på, at det er muligt at få et godt liv. De kan relatere til de mennesker der ringer ind og dem der ringer ind kan relatere til dem. De kan være inspirationskilder, de er kommet så meget videre, at de har overskud til at hjælpe andre, lyder det fra Preben Enkelbrekt. 

Supplement til omgivelserne

quoteDer kan være en berøringsangst, hvis man i forvejen har relationer til hinanden

Preben Engelbrekt, direktør, Det Nationale Sorgcenter

Håbet med den nye sorglinje er, at den kan udfylde et tomrum. Det tomrum, hvor familien rundt om den efterladte gerne vil hjælpe, men ikke altid kan gøre det godt nok, da de selv er ramt af sorgen. 

- Der kan være en berøringsangst, hvis man i forvejen har relationer til hinanden. Derfor kan det være en god ting at have en sorglinje, hvor man kan ringe ind og tale med en person der selv har stået i situationen, siger Preben Engelbrekt. 

Sorglinjen kan kontakte via telefon 70 209903 eller via chat, sms og brevkasse. 

 

Mange voksne mangler nogen at snakke med, når et familiemedlem dør. Men nu er der hjælp at hente