Ægtepar er snedkere i gammel stald uden for Tvis

I 20 år har Lisbeth Buchhave sammen med sin mand været møbelmager i en staldbygning uden for Tvis. Og der er interesse for det, de laver. Særligt på Sjælland.

I en gammel staldbygning lidt uden for Tvis har Lisbeth Buchhave og hendes mand i 20 år som møbelmager lavet køkkener og andre træløsninger.

- Jeg har altid haft en drøm om, at jeg rigtig godt kunne tænke mig at arbejde sammen med min mand, forklarer hun.

Og de tilbringer mange timer sammen, for de bor på ejendommen, hvor de har firmaet.

Snedkeri - ikke køkkenfirma

Buchhave Møbelmageri laver skræddersyede køkkener, badeværelser, reolsystemer, skabe og andre møbler. Foruden mand og kone er der to ansatte, der alle laver snedkerarbejde. Særligt de specialdesignede køkkener er der bud efter.

- Vi er et snedkeri og ikke et køkkenfirma. Det er dér, vi skiller os ud. Vi har ikke pakkeløsninger med hårde hvidevarer og så videre, siger kvinden, der selv kan betjene alle maskiner i værkstedet og nu må have lærlinge, selvom hun egentlig ikke er uddannet møbelsnedker.

 
 
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Begyndte med møbler

Lisbeth Buchhave kom ind i branchen ved en tilfældighed. Hun søgte et job, hvor hun skulle restaurere og afsyre gamle møbler. Det greb om sig, og snart begyndte hun selv at fremstille møbler, som hun også solgte til butikker. En dag bad en kunde hende om at lave hendes nye køkken, og så var den nye kurs sat. Siden er der røget rigtig mange håndlavede, specialdesignede køkkener ud af stalddøren i Tvis.

- Det er sjovt at lave noget, kunderne selv har været med til at designe, så får vi jo også del i deres glæde, når de får lige det, de har ønsket sig, siger møbelmageren. 

 
 
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Mange kunder på Sjælland

80 procenet af køkkenerne bliver solgt til Sjælland, og Lisbeth Buchhave har leveret køkkener til alt fra lejligheder til Herregårde. Hvorfor det er sådan, ved indehaveren af det lille firma ikke, men hun har et forsigtigt bud

- Jeg er selv jyde, så jeg skal passe på med, hvad jeg siger, men jeg tror, at sjællænderne er lidt mere parate til at betale for kvalitet.

Det er dog ingen hemmelighed, at Lisbeth Buchhave gerne vil have flere jyske kunder, for det er som regel hende selv og hendes mand, der er ude at montere køkkenerne og det betyder mange dage væk fra produktionen. I øjeblikket er ordrebogen fuld, og der er cirka tre måneders leveringstid på et køkken.

 
 
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Mød møbelmageren tirsdag klokken 19.30.