400.000 skattekroner for at undgå ballade i Holstebro

Det blev en dyr fornøjelse for Holstebro Kommune, da man henover sommeren ville holde fire unge væk fra et belastet boligområde.

Holstebro Kommune strakte sig langt for at holde fire unge væk fra det belastede boligområde Trekanten i Holstebro i sommerferien. Frygten for at der ville blive ballade og uro fik kommunen til at tænke i alternative baner, skriver Dagbladet Holstebro.

Løsningen blev, at de fire unge blev sendt på ture til blandt Cypern, Hamborg og København, mens de var mandsopdækket af pædagoger. Prisen for disse ture løb op i 400.000 kroner. Kroner, som skatteyderne har betalt.

- Det er rigtig mange penge. Og det var ikke noget, som vi gjorde med glæde. Men alternativet havde været værre, siger Mads Gammelmark, direktør for Børn og Unge i Holstebro Kommune, til Dagbladet Holstebro og fortsætter:

- Vi havde halvanden uge til at finde en løsning. Det gjorde bestemt ikke situationen lettere eller billigere. Men prisen skal sammenholdes med, at en eventuel ungdomssanktion var endt med blive markant dyrere.

Det var politiet, der opfordrede kommunen til at holde de fire unge væk fra Trekanten. 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.