32-årig anholdt efter knivoverfald

OPDATERET: En 28-årig mand fra Vemb er blevet overfaldet med en kniv. 32-årig Østjyde anholdt i sagen, der efterforskes med hundepatruljer i Vemb mandag formiddag.

Opdateret kl. 16.40.

Klokken halv syv mandag morgen fik Midt- og Vestjyllands Politi en anmeldelse om et slagsmål på Nørregade i Vemb. Politiet rykkede ud til en adresse i Vemb og fandt en 28-årig mand, der var blevet overfaldet med en kniv. En 32-årig er anholdt i sagen. 

- Den 28-årige forurettede er blevet skåret med en kniv i ansigtet. Han er ikke i livsfare, men har fået læsioner i ansigtet, siger vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Simon Skelkjær. 

Politiets efterforskere er mandag formiddag tilstede omkring Nørrealle i Vemb, hvor hjemmeværnet opretholder en afspærring.

Nabo: Jeg hører et klask

Mekaniker Dennis Lund, der er indehaver af Lund Biler i Vemb mødte de to parter udenfor sin virksomhed, kort efter han mødte på arbejde i morges. 

- Da jeg møder på arbejde, kunne jeg høre, der var noget råben og skrigen udenfor. Så kan jeg høre et klask, og så bliver han smidt op på hjelmen af min firmabil, og så går jeg ud og råber, hvad fanden de har gang i. Og så står der to halvnøgne mænd i underhyler derude, siger Dennis Lund med et halvt smil. 

Da han kom tættere på, kunne Dennis Lund imidlertid godt se, at den 28-årige var skadet i ansigtet. 

- Først troede jeg bare, han havde fået tæsk og havde brækket næsen eller noget. Men så kun ejeg godt se, at han havde et snitsår på halsen og næsen var flænset op. 

- Det er ikke lige noget, der sker hver dag herude vest på, siger Dennis Lund.   

Politiet er tilstede med hundepatruljer i området omkring Nørrealle, hvor arbejdet med at søge spor i sagen fortsætter mandag formiddag. 

- Vi er derude med hunde, fordi vi afsøger området efter eventuelle spor i sagen, siger vagtchefen. 

Den 28-årige har adresse i Vemb, er kørt på hospitalet med sine skader i ansigtet. Den 32-årige mand, der ifølge politiet har folkeregisteradresse i Østjylland et sted er blevet anholdt.

Se her et interview med Indsatsleder Carsten Brøgger om sagen. 

Endnu er det uvist, hvad han præcist sigtes for, og hvornår han skal fremstilles i grundlovsforhør. 

- Jeg kan ikke sige meget mere om sagen. Den er gået videre til efterforskerne nu, og de skal som sagt afsøge området derude. De skal også have afhørt parterne, før vi ved mere om, hvad hændelsesforløbet er, siger Simon Skelkjær. 

Kan du sige noget om, hvorvidt de to parter kender hinanden?

- Ikke endegyldigt. Som sagt, skal vi afhøre parterne. Men det er ikke et overfald, der bare er sket ud af det blå, så vi arbejder i hvert fald med en formodning om, at de kan kende hinanden, siger vagtchefen. 

Hjemmeværnet bevogter her til formiddag et område i Vemb, så politiets efterforskere kan få ro til at afsøge området efter knivoverfaldet, der skete i morgentimerne mandag.
Hjemmeværnet bevogter her til formiddag et område i Vemb, så politiets efterforskere kan få ro til at afsøge området efter knivoverfaldet, der skete i morgentimerne mandag.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Politiet forventer at være tilstede i Vemb det meste af formiddagen, og muligvis også videre frem over middag. 

32-årig i retten: - Kan ikke forstå, jeg skulle have gjort ham så ondt

Den 32-årige er kl. 14 blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro. Han svarede på både anklager og forsvarers spørgsmål, men kunne angiveligt ikke huske noget om, hvad der var sket. Han nægter sig derfor skyldig.

- Jeg kan ikke forstå, at jeg skulle have gjort ham så ondt, sagde han blandt andet i retten, hvor det også kom frem, at han og den 28-årige har været venner i flere år.

Forud for knivstikkeriet havde de to skændtes, men der er uenighed om hvad.

Manden er efter retsmødet blevet varetægtsfængslet frem til den 1. april.