16-årig røver anholdt

16-årig lokal dreng er anholdt og sigtet for blandt andet at stå bag det maskerede røveri mod EuroSpar i Holstebro. Han er varetægtsfængslet frem til 26. januar.

En 16-årig lokal dreng fra Holstebro blev i går aftes anholdt og sigtet for blandt andet at stå bag et røveri mod EuroSpar på Døesvej i Holstebro søndag klokken 18.04.

Her havde en maskeret røver truet en yngre, kvindelig ekspedient til at udlevere indholdet i kassen.

Trusler og røveri på Døesvej

Den unge mand havde i følge politiet kort tid før røveriet mod EuroSpar truet en mand uden for Rema1000 på Døesvej. Manden havde vidnet mod den unge mand i en anden sag.

- Den 16-årige truede ham angiveligt med, at han "nemt kunne stikke ham ned og ikke var bange for kameraerne i butikken," forklarer vagtchefen hos Midt - og Vestjyllands Politi.

Fældet af signalement

Vidnet gav et signalement af den unge mand, der efter røveriet fik politiet til at kæde de to sager sammen.

- Der var nogle specielle kendetegn ved den unge mand, der gjorde, at patruljen straks blev opmærksomme på, at der her kunne være tale om den samme gerningsmand, og derfor kørte de ud og anholdt manden klokken 19, fortæller vagtchefen.

Politiet vil nu gennemgå videoovervågning fra både butikken, hvor vidnet søgte ly og fra EuroSpar på Døesvej for at se, om der er tale om den samme gerningsmand.

Fremstilles i grundlovsforhør

Den 16-årige mand blev mandag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro. Han har nægtet at udtale sig i sagen og nægtet sig skyldig i politiets anklager.

Men han kan tage hul på det nye år med sigtelser for både trusler mod vidner OG røveri. Han blev varetægtsfængslet frem til den 26. januar.