14-årig stod bag røveri mod Netto mandag aften

En bare 14-årig dreng gjorde sig mandag aften til bevæbnet røver i en Netto-butik i Holstebro.

Kort før lukketid mandag aften blev personalet i en Netto-forretning på Vestergade i Holstebro udsat for et væbnet røveri.

Det fortæller fagkoordinator hos lokalpolitiet i Holstebro, Lars Mollerup.

- Der sidder en ekspedient bag kassen, og så kommer der en dreng ind, som går over til ham, tager en pistol frem, peger den mod ekspedienten og siger: Hit med pengene!

Ekspedienten adlyder og tager pengene op fra kassen og lægger dem på disken. Røveren tager derefter kontanterne og løber fra stedet. Men han når dog ikke ret langt.

- Han når ikke længere end den anden side af udgangsdøren, før han bliver tilbageholdt af nogle af butikkens kunder, fortæller Lars Mollerup.

Kunderne holder røveren fast, indtil politiet når frem. Da de ankommer, kan de konstatere, at det våben, drengen havde truet med i butikken, var en attrap og ikke en rigtig pistol.

Desuden viser det sig, at drengen er under den kriminelle lavalder.

- Han er bare 14 år, så han bliver anholdt og afhørt på stationen, men når han er så ung, så han kan ikke straffes, så vi overlader efterfølgende sagen til kommunen, som nok har taget kontakt til forældrene, slutter Lars Mollerup.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.