1. maj: Enhedslisten revser regeringen

For første gang i 11 år er det en socialistisk regering, som er ved magten på kampdagen. Alligevel er der ifølge Enhedslisten stadig meget at kæmpe for.

De røde faner smældede, som de altid gør den 1. maj. Og i anlægget i Holstebro tog Enhedslistens Lars Dohn plads på talerstolen. Han havde et par ord, som han gerne ville sige om den nye regering.

- Det som vælgerne bragte det nye flertal til magten på, det var ikke et ønske om, at videreføre vk-politik. Det var ønsket om et skifte, og det er også derfor, der er så mange, der er skuffede, siger Lars Dohn, folketingsmedlem for Enhedslisten.

Samme sted tog også Socialdemokraternes Anette Lind plads på talerstolen. Hun skulle så forsøge at svare på kritikken af den regering, som hun er en del af.

- Det er klart, at vi skal søge et flertal med vores parlamentariske flertal. Det er der ikke nogen tvivl om. Men vi skal lave de bedste aftaler, og derfor skal vi lave nogle gode brede forlig, siger Anette Lind, folketingsmedlem for Socialdemokraterne.

Hør her Lars Dohns kritik af regeringen:

Hør her Anette Lind svare på Lars Dohns kritik:


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.