Vil have Sisto på landsholdet

Landsholdets assistenttræner, Peter Bonde, vil have FC Midtjyllands Pione Sisto på landsholdet. Men det kræver et dansk statsborgerskab, der lader vente på sig.

Pione Sisto skal på landsholdet. Det mener i hvert fald landsholdets assistenttræner, Peter Bonde.

Men midt imellem landsholdet og Pione Sisto står udlændingestyrelsen. For Pione Sisto er endnu ikke dansk statsborger. Landsholdets assistenttræner Peter Bonde håber, at FCM's Pione Sisto snart vil få dansk statsborgerskab.

- Hvis man lytter til interviews med ham, er han jo mere jysk end Niels Hausgaard. Så det ærgrer os, at han ikke allerede nu er indlemmet i vores forskellige ungdomslandshold, siger Peter Bonde til DR Sporten.

Lang proces

Pione Sisto er født i Sudan, og processen med at få et dansk pas har nu varet i halvandet år.

- Både Morten (Olsen, red.) og jeg har flere gange spurgt til, hvor processen er. Vi vil da rigtig gerne have, at Pione bliver dansker hurtigst muligt, og det skulle han i virkeligheden have været for længe siden, synes vi, siger assistenttræneren.

FC Midtjyllands 19-årige Pione Sisto har været en af de største profiler i Superligaens første tre spillerunder.

Sisto håber på afklaring

Mandag markerede Sisto sig med to flotte scoringer, da midtjyderne tog førstepladsen med en 3-1-sejr hjemme over Randers.

Med sine offensive kvaliteter er Sisto blevet et emne for landsholdet. Der er blot det problem, at Sisto ikke har dansk statsborgerskab, selv om han har boet i Danmark, siden han var barn.

Pione Sisto håber på afklaring i processen omkring årsskiftet.