Tesla-ejer glemte sporingsudstyr

En simpel app på telefonen kunne have hjulpet indehaver af stjålet el-bil

Med en forholdsvis simpel app på smartphonen, kunne Gert Kristensen fra Snejbjerg, med stor sandsynlighed, have sporet sin nye Tesla elbil, som i weekenden blev stjålet i Søndervig efter et indbrud.

Gerningsmanden stjal bl.a. tre jakker i sommerhuset. I den ene af dem var nøglen til den højteknologiske bil, som gav tyven adgang til lydløst at køre fra sommerhusområdet.

Midt- og Vestjyllands Politi er på bar bund i sagen, og har ikke tidligere oplevet at dyre el-biler er blevet stjålet.

Tesla-bilerne er udstyret med avanceret GPS-udstyr, som kan bruges til at spore køretøjerne. Det kræver dog at indehaveren installerer app`en "Min Tesla" i en smartphone.

Tesla skriver til TV MIDTVEST at:  "Alle Teslaer er udstyret med app`en, som er en yderst anvendelig feature. F.eks. hvis man har glemt hvor bilen er parkeret, eller hvis man skal spore bilens position. App`en er som standard slået til, når bilen bliver leveret".

Gert Kristensen var opmærksom på sporings-udstyret, men havde ikke fået det installeret på sin telefon:

- Da bilen var væk tænkte jeg egentlig, at det nok var nogle drengerøve der ville prøve at køre lidt, og så ville den hurtigt blive fundet. Men nu tror jeg, desværre, at den er lidt længere væk, siger den uheldige Tesla-ejer fra Snejbjerg.

Det er to døgn siden den dyre elbil blevet stjålet, og Gert Kristensen har ikke hørt fra politiet og har heller ikke selv nogen ide`om hvor den kan være.

Han havde ellers set frem til forårets og sommerens køreture i den nye elbil. Nu tvivler han på at han nogensinde får den at se igen.

- Efterhånden som tiden går, så er jeg bange for at den er over alle bjerge.  Jeg håber da stadigvæk den dukker op, slutter Gert Kristensen.   


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.