Skoles bygninger er delt af vej: Nu er den ene side hjemsendt

På hver side af Lillelundvej har Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier klasselokaler. Vejen er også skillelinje for to sogn, og det betyder, at eleverne, der holder til i den ene bygning, sendes hjem.


De nye regler om nedlukning på sogneniveau har skabt en underlig situation på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Skolen er nemlig delt af en busvej, der også er skillelinje mellem to sogne.

Det betyder, at 900 HTX- og HHX-elever må blive hjemme, for deres klasselokaler befinder sig i Fredens Sogn, som er blevet lukket på grund af for høje smittetal.

Regler for nedlukning af sogne

Men eleverne på erhvervsuddannelserne og i 10. klasse må gerne komme i skole, for deres lokaler befinder sig i Herning Sogn, og det er ikke logisk i direktørens øjne at dele en institution op på den måde.

- Man skal lige finde ud af, om man skal grine eller græde, og det var egentlig også elevernes reaktion. Man trækker lidt på smilebåndet, og vi ved ikke helt, hvad vi skal mene om det, fortæller Allan Kortnum, der er direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Direktøren slår også tvivl om regeringens beslutning, om at lukke sogne, når det skærer en skole over, som det er sket i Herning.

- Det er vigtigt, at vi har tillid til hinanden, og tilliden bliver bygget op af de handlinger, vi laver. Hver handling skal give mening, og jeg ved ikke, om denne handling giver mening. Derfor kan jeg godt blive bekymret, siger Allan Kortnum.

Kommunen kimes ned

Men det er ikke kun på erhverskolen, at reglen om nedlukning på sogneniveau giver hovedbrud. Den giver også ekstra arbejde til Herning Kommunes borgerservice.

- Det giver rigtig mange ekstra opgaver, fordi det sker med så kort varsel. Det er opgaver, der skal løses inden for et halvt døgn, siger Henrik Kjeldsen, der er erhvervs- og borgerservicechef i Herning Kommune.

Kommunens telefoner har været bombarderet med opkald fra borgere, der ikke ved, hvordan de skal agere i et nedlukket samfund.

- Der har været rigtig mange opgaver de sidste par døgn med de to forskellige sogne, som har været berørt.

Foruden Fredens Sogn, så er Hedeager Sogn også nedlukket.

Hvis smittetallene i Fredens Sogn er faldet til et tilpas niveau efter en uge, kan Herningsholm Erhvervsskole byde deres HTX- og HHX-elever velkommen igen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.