Rudi giver sine gæster en kødoplevelse – putter tid, sjæl og liv i det

En burger med 1,6 kilogram kød er noget af det, der er på menukortet hos Dirty Ranch Steakhouse i Herning.

Rudi Eriksen er indehaver af Dirty Ranch Steakhouse i Herning.
Rudi Eriksen er indehaver af Dirty Ranch Steakhouse i Herning.
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Kødets lyster findes i mange afskygninger. En af dem kan man få tilfredsstillet på restauranten Dirty Ranch Steakhouse i Herning.

Her serveres der store bøffer, her er kød gud og bøffer under 300 gram bliver betegnet som pålæg.

- Hvis man kommer herned og synes, at nogle af de andre gæster larmer for meget, eller at man har forventninger om en fin middag, så er man måske gået forkert, lyder de hårde kendsgerninger fra indehaver Rudi Eriksen.

Restauranten er et maskulint sted, hvor stemningen mest af alt føles som om, man sidder på et steakhouse i Texas i USA og lige er kommet ind efter en lang dag på ranchen.

Indehaveren beskriver restauranten således:

- Man skal ikke gå på kompromis. Man skal give sig selv den oplevelse, som det nu er at få lov til at få en ordentlig bøf og til at blive ordentlig mæt.

Hvis man skal have noget at skylle sit kød ned med, har de på Dirty Ranch Steakhouse brugt to år på at udvikle en robot, der laver en Jack Daniels og Cola.

Bred omfavnelse

Det er ikke kun mænd med hang til store bøffer, hvis rette hylde er på Dirty Ranch Steakhouse i Herning.

Også for de ansatte er stedet lige det, som nogle har ledt længe efter. En af dem er Martin Herborg Jensen, der arbejder på Dirty Ranch Steakhouse.

Han har, ligesom flere af de andre ansatte, en diagnose.

- Det er første gang, at jeg har haft et job, hvor jeg har været i mere end tre måneder. Så at føle, at jeg har været med fra start af og være en af dem, der har været med hele vejen, det føles dejligt, siger Martin Herborg Jensen, der er diagnosticeret med ADHD.

- For mig er det en fantastisk følelse at have et sted, hvor jeg føler mig hjemme, hvor jeg gør noget, og hvor jeg betyder noget.

Det er et aktivt valg at have denne slags ansatte, fortæller Rudi Eriksen.

- Alle mine medarbejdere er specielle. Ikke på en måde, hvor man tænker, at det er træls, men på en måde, hvor det er fantastisk.

Tid, sjæl og liv

Den følelse, som Dirty Ranch Steakhouse giver sine ansatte og besøgende, er ikke kommet af sig selv.

Da restauranten startede, var der ikke penge til at købe en masse nye ting. I stedet var det med hjælp fra venner, at det hele blev bygget op fra ny. De lamper, der hænger ved hver bås, er eksempelvis ikke købt dyrt ind. I stedet er det nogle, som Rudi Eriksen har lavet ud af nogle gamle staldriste i støbejern.

For som han selv siger, er det blankpolerede ikke noget, der fungerer for sådan en som ham.

- Måden, man skaber sådan noget her på, er ikke, at man putter en masse penge i det og siger, at det skal være sådan. Det er ved at putte sin tid, sin sjæl og sit liv ind i butikken. Det er sådan, man skaber sådan nogle rammer her, siger Rudi Eriksen.

4:33
Se hele indslaget fra vores besøg på hos Rudi Eriksen på Dirty Ranch Steakhouse i Herning.

Kød med kød

Hvis man går op i miljø og klima, er Dirty Ranch Steakhouse muligvis ikke stedet, man skal besøge. Det ved indehaveren også godt.

Vil man til gengæld have en masse kød, er det uden tvivl stedet.

For på Dirty Ranch Steakhouse er de ikke bange for at prøve noget nyt af. En af de gange skete efter, Rudi Eriksen havde besøgt en anden burger-restaurant.

Det kom der giga-burgeren ud af. Den indeholder 1000 gram hakket oksekød, 600 gram rib eye-fillet og så en ekstra burger inden i. Og selvfølgelig en stor portion pommes frittes ved siden af.

Se tilblivelsen af denne burger i videoen herunder.