Promille på 2,8: Nu mister han bilen

En 56-årig mand fra Kibæk blev natten til fredag standset af politiet i Herning. Et pust i alkometeret viste en promille på over 2,8.

Med en promille på langt over 2 fik den 56-årige mand konfiskeret sin bil. Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

En patrulje standsede natten til fredag klokken halv tre en slingrende bil ved Circle K på Silkeborgvej i Herning. At den slingrede var ikke så underligt, for bag rattet sad en 56-årig mand fra Kibæk, hvis promille var langt over det tilladte.

- Han lugter af sprit og da han puster i alkometeret, viser den en promille på 2,55. Herefter venter patruljen et kvarter og lader manden puste igen. Her viser den så 2,89, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Allan Friis.

Læs også Flere spritulykker i Midt- og Vestjylland: - Det er bekymrende

Herefter blev manden anholdt med henblik på at få taget en blodprøve, som skal fastlægge den præcise promille. Men da manden med sikkerhed havde en promille på over 2, valgte politiet at gøre brug af deres mulighed for at konfiskere hans bil. Den får manden altså aldrig at se igen.

Derudover kan manden nu se frem til en bøde og et retsligt efterspil. 

Læs også Ny lov: Spritbilister kan slippe for at miste kørekortet

Sådan beregnes bødens størrelse

(Årlig bruttoindtægt x 1.000 kr. x promillens størrelse) : 25.000 kr. = bøden

Eksempel:
Med en promille på 2 og en årlig bruttoindtægt på 400.000 kr., bliver bøden:
(400.000 kr. x 1.000 kr. x 2) : 25.000 kr. = 32.000 kr. 

Derudover risikerer man op til 20 dages fængsel, som udgangspunkt betinget med vilkår om samfundstjeneste eller behandling for alkoholmisbrug og et ANT-kursus (Alkohol, Narko og Trafik-kursus).

Kilde: politi.dk