Optakt: Midtjyderne tror på FCM i første Champions League-brag

Så er det endelig dagen: De midtjyske ulve møder italienske Atalanta i FC Midtjyllands første Champions League-kamp nogensinde.

Forventninger og drømme er der mange af i Herning blandt byens fodboldfans. Onsdag aften træder fodboldholdet FC Midtjylland nemlig ind i et eksklusivt selskab i Champions League.

- Jeg tror, de går hele vejen og vinder det hele, siger Gustav Ørskov Christensen, der spiller på FC Midtjyllands U13-hold.

Nuvel, som ung fodboldspiller, der til hverdag spiller under samme banner som ulvene fra Herning, er man måske lidt farvet i sin holdning, men det er ikke kun ham, der regner med at få guldet til Danmark.

Som den femte klub i Danmark debuterer de danske mestre i ligaen, og midtjydernes træner har stor tro på holdet.

- Lige nu fokuserer vi på at skal levere og præstere på højt niveau. Vi kommer ikke til at være her for sjov. Vi vil præstere og jagte point og gøre det svært for alle de modstandere, der kommer på MCH, siger Brian Priske.

quoteHoldet Atalanta er stærkt, men vi har en enormt god tro på tingene.

Brian Priske, cheftræner, FC Midtjylland

Men modstanderne, italienske Atalanta, er ikke hvem som helst, for cheftræner Gasperini har skabt et frygtindgydende og målfarligt mandskab.

Holdet fra Bergamo var Italiens mest scorende hold i sidste sæson, så der bliver formentlig nok at se til for Erik Sviatchenko og holdkammeraterne.

- Holdet Atalanta er stærkt, men vi har en enormt god tro på tingene og noget, som vi over lang tid har været i gang med at bygge op, så det her er jo kulminationen på det, og vi skal ud og vise, at vi kan være med på det her niveau, siger Brian Priske.

Tilbage blandt de drømmene U13-spillere fejler tiltroen til deres voksne modstykker fortsat intet.

- De er bare banger (gode, red.). De er bare gode, og de løber helt vildt, lyder det fra U13-drengene.

Kampen mod Atalanta kan ses på TV3+ i morgen aften med kampstart klokken 21.

Selv om den midtjyske klub er debutanter i Champions League, har midtjyderne nu ikke tænkt sig at spille statist-rollen i den stjernespækkede turnering.  

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.