Nyt retursystem I Herning

Nu bliver det både lettere og hurtigere for herningenserne at returnere tomme dåser og flasker med pant. I slutningen af maj åbner byens første pantstation. Her kan du aflevere alle dine tomme engangsemballager på en gang og efterfølgende få pengene direkte ind på kontoen.

Til foråret får forbrugerne i Herning mulighed for at aflevere deres tomme engangsemballager på en ny og effektiv måde i den kommende pantstation bag F24-tanken på Absalonsvej 10 i Herning.

Med pantstationen tager det kun et øjeblik at aflevere en pantsæk med omkring 100 tomme emballager. Du sparer tid og slipper for fedtede fingre - det er nemt, bekvemt og rigtig godt for miljøet.

Du samler alle dine tomme engangsemballager i en særlig pantsæk, hvor du kan blande dåser, glas og plastflasker. Når sækken er fuld, afleverer du den på pantstationen. Det tager under et minut, og pantpengene finder selv vej til din konto efter højst 10 bankdage.

- De nye pantstationer er udviklet som et supplement til det eksisterende system, hvor vi kun returnerer emballager i butikkerne. Pantstationerne giver endnu en mulighed for at aflevere. De gør det lettere og hurtigere at returnere de tomme flasker og dåser, siger markedsdirektør Inge Fisker fra Dansk Retursystem A/S, der står bag pantstationen.

Nemt og effektivt

- Vi har udviklet den nye indsamlingsmulighed, fordi vi gerne vil have endnu flere til at returnere de tomme emballager, så materialerne kan blive genanvendt til nye flasker og dåser i stedet for at havne i skraldespanden eller i naturen, siger markedsdirektør Inge Fisker fra Dansk Retursystem A/S.

Dansk Retursystem A/S har testet det nye indsamlingsspor i Høje-Taastrup siden september 2012 og i Horsens siden marts 2013. Begge steder har forbrugerne taget rigtig godt imod pantstationerne.

- I det kommende år bygger vi 11 nye pantstationer rundt om i hele landet. Pantstationerne bliver placeret i forbindelse med indkøb, genbrugspladser eller ved trafikknudepunkter - kort sagt hvor forbrugerne er i forvejen. Målet med projektet er at finde de placeringer, der passer bedst med forbrugernes adfærd, så man fremover har forskellige muligheder for at aflevere de tomme flasker og dåser, når man er på farten, siger Inge Fisker.

 

4c73a4eb-ea28-4446-a626-cc5cb7b235e8.jpg

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.