Ny it-uddannelse vil levere problemknusere til erhvervslivet

Aarhus Universitet tilbyder uddannelse inden for it, kommunikation og virksomhedsdrift.

Der er studiestart på den nye uddannelse i Herning efter sommerferien næste år. Foto: Rasmus Eriksen, AU Foto

Fra næste år kan man tage en uddannelse som kandidat i it, kommunikation og organisation på Aarhus Universitet i Herning. 

Den nye uddannelse, der går under forkortelsen ITKO, tilbydes i forvejen på universitetet i Aarhus og fokuserer på samspillet mellem it, virksomhedsdrift og kommunikation. 

Læs også Lemvig Gymnasium vil uddanne klimastudenter

- Uddannelsen sammentænker tre vigtige fagligheder hos de studerende, som enhver moderne virksomhed kan drage nytte af, siger koordinator på det nye tilbud, Anne Ballantyne, i en pressemeddelelse.

Forløbet består af fire semestre, og undervejs vil de studerende løbende samarbejde med erhvervslivet - et samspil der ifølge Anne Ballantyne vil gøre dem til "selvstændige problemknusere".

En behovsanalyse har ifølge Aarhus Universitet tidligere vist, at det lokale erhvervsliv efterspørger sådanne egenskaber, og it og digitaliseringschef i Herning Kommune, Poul Venø, er også godt tilfreds med initiativet fra universitetets institut i Herning. 

- Nyuddannede, der evner at føre strategier ud i livet og samtidig har forståelse for den praktiske virksomhedsdrift, er noget, de fleste virksomheder efterlyser, siger han.

Den nye uddannelse har studiestart efter sommerferien.