Nu kommer van der Vaart

FCM gør klar til at præsentere det største internationale navn i klubbens historie.

Superligaklubben FC Midtjylland inviterer onsdag klokken 15 til pressemøde for at præsentere en ny "topspiller", og det samlede danske korps af sportsjournalister vil blive meget overraskede, hvis det ikke drejer sig om hollænderen Rafael van der Vaart.

Klubben sætter traditionen tro ikke selv navn på den nye spiller i invitationen, men både Ekstra Bladet og TV3 Sport erfarer, at den 33-årige midtbanespiller har bestået det obligatoriske lægetjek.

Den hollandske offensivspiller har overværet FC Midtjyllands to seneste hjemmekampe, og klubbens sportsdirektør Claus Steinlein har over for TV MIDTVEST tidligere bekræftet, at van der Vaart gerne vil til klubben. Samtidig forlyder det, at flere sponsorer har spyttet i kassen for at få det internationale topnavn til heden.

Når van der Vart har rettet blikket mod Danmark, skyldes det ikke mindst, at han er kæreste med den hollandske landsholdsspiller i håndbold Estavana Polman, der spiller for Team Esbjerg.

Rafael van der Vart har spillet 109 landskampe for Holland og var blandt andet med til at vinde VM-sølv i Sydafrika i 2010.

Han har optrådt for flere europæiske topklubber som Ajax Amsterdam, Hamburger SV, Real Madrid og Tottenham. I øjeblikket er han på kontrakt i spanske Real Betis, som er meget interesseret i at slippe af med ham. I sidste sæson spillede han kun 298 minutter for klubben fordelt på ni kampe.

Det store spørgsmål er også, hvilken form den hollandske stjerne er i ovenpå det mislykkede spanske eventyr. FCMs cheftræner Jess Thorup har tidligere sagt til Ekstra Bladet, at det afgørende for ham er, at van der Vaart har "lyst til at vende tilbage og overbevise kritikerne om, at han ikke er færdig på topplan".

FCM skriver i invitationen, at pressemødet er åbent for klubbens fans, men understreger samtidig, at der fredag bliver lavet et særligt arrangement, hvor fansene får mulighed for at hilse på den nye spiller.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.