Mistanke om svinepest afblæst

Fødevarestyrelsen har netop afblæst mistanken om svinepest, der tirsdag lukkede slagteriet i Herning midlertidigt i nogle timer.

Slagteriet i Herning, Danish Crown, kan ånde lettet op. Fødevarestyrelsen har netop afblæst mistanken om svinepest. Tirsdag blev slagteriet ellers lukket midlertidigt på grund af en mistanke.

 Det er en stor lettelse, at vi nu igen kan køre for fuld kraft i Herning, så vi kan få indhentet de tabte slagtninger til gavn for vores leverandører.

Søren F. Eriksen, CEO, Danish Crown Pork B2B

Nu er den mulige katestrofe afblæst på baggrund af negative resultater af de prøver, der tirsdag blev udtaget på slagteriet og ved kontrolbesøg i landmandens besætning, hvor den ”forpestede” gris kom fra.

- Det er en stor lettelse, at vi nu igen kan køre for fuld kraft i Herning, så vi kan få indhentet de tabte slagtninger til gavn for vores leverandører, udtaler Søren F. Eriksen, CEO i Danish Crown Pork B2B, i en pressemeddelse.

Den midlertidige lukning er normal procedure ved mistanke om klassisk svinepest. Svinepest er ikke farligt for mennesker.

Ingen svinepest i 83 år

Der opstår jævnligt mistanke om svinepest i Danmark. Der har dog ikke været udbrud af klassisk svinepest i Danmark siden 1933.

Mistankerne om svinepest er altid noget, der bliver taget alvorligt, fordi det kan have store konsekvenser.

- Hvis den var positiv, så ville en meget stor del af vores eksport stoppe øjeblikkeligt, fortæller Stig Mellergaard, der er souschef i Fødevarestyrelsen.

Onsdag fik slagteriet lov til at slagte almindelig slagtning, men først torsdag har slagteriet fået lov til at køre kød ud i detailledet. Inden de endelige resultater har kødet været kørt på lager.