Mistanke om svinepest

Fundet af en død gris ved Danish Crowns slagteri i Herning har skabt mistanke om svinepest.

Svinepest er en smitsom husdyrsygdom, som ikke kan smitte til mennesker. Foto: Poul Erik Sørensen, TV MIDTVEST

Der er opstået mistanke om svinepest på slagteriet Danish Crown i Herning, som nu er midlertidigt lukket af Fødevarestyrelsen. 

Onsdag morgen ved 9-tiden blev der fundet en død gris ved en svinetransport ind til slagteriet. Grisen blev undersøgt af en dyrlæge, som ikke kunne udelukke risikoen for, at grisen er død af svinepest. Det oplyser pressechef for Danish Crown Jens Hansen til TV Midtvest. 

Nu er den helt store beredskabsprocedure sat i gang. Slagteriet er midlertidig lukket. Medarbejderne må ikke forlade stedet, og der er lukket for adgang til svinetransportere. Slagtegangen ligger stille, mens afdelingen for opskæring og udbening kører videre som normalt.

Veterinærmyndighederne er i aktion. De vil undersøge grisen og besætningen, som den kommer fra.  Slagteriet i Herning har i alt 500 ansatte, som nu må afvente situationen. 

I august måned opstod der mistanke om svinepest på en gård i Trandum syd for Skive, men her blev den frygtede svinepest afvist.

Der opstår mistanker om svinepest en til to gange om året i Danmark, men der har ikke været udbrud af svinepest i Danmark siden 1933.

TV Midtvest følger sagen.