Midtjysk vovehals er politianmeldt for at klatre på Storebæltsbroen

Alex Porsing fra Herning-området er blevet politianmeldt for at kravle op på Storebæltsbroen i sidste uge.

Udover at køre motorcross dyrker Alex Porsing også free solo-klatring, hvor man kravler op i høje broer, kraner og lignende uden sikkerhedsudstyr.
Udover at køre motorcross dyrker Alex Porsing også free solo-klatring, hvor man kravler op i høje broer, kraner og lignende uden sikkerhedsudstyr.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Crosskører Alex Porsing fra Kibæk kravlede i sidste uge til tops på Storebæltsbroens ene pylon uden sikkerhedsudstyr. Det er han nu blevet politianmeldt af Storebæltsbroen for, skriver Ekstra Bladet.

Til TV MIDTVEST fortæller han, at han ikke selv har set anmeldelsen endnu, men han bekræfter, at han har klatret på broen. Det kan man også se på de sociale medier, hvor han har delt en video fra sin tur.

- Jeg har lagt det op for at vise folk, at de skal leve deres liv. Vi har været indespærret nu i to år, og vi skal have lov til at nyde vores liv, siger han til TV MIDTVEST.

Han understreger dog, at han ikke opfordrer andre til at gøre det samme som ham. I bunden af sin video har han derfor også skrevet ”don’t try this.”

- Jeg er professionel stuntman, og det kan have store konsekvenser. For mig giver det mening at gøre det. Det er ikke for at konkurrere. Det er udelukkende en personlig ting, siger Alex Porsing.

Klatreturen er det, man kalder ”free solo,” som går ud på at klatre uden sikkerhed i højder, hvor man ved, at man dør, hvis man falder ned.

- Det er en kunstart, der taler til folks underbevidsthed og folks angst for at dø. Vi er så bange for at dø, siger crosskøreren.

Selvom det nu ser ud til, at en politianmeldelse er på vej, så fortryder Alex Porsing ikke sin bestigning. Han ville gøre det igen, hvis det blev aktuelt. Hvis det ender med en bøde, vil han tage imod den, siger han. 

Den 27-årige motocross-kører er kendt fra flere TV-programmer – blandt andet Danmark Har Talent. Her har han vist sin livsfarlige sport og sit vovemod frem.

Fakta om Storebæltsbroen