Alex er forbillede for seksårig dreng: - Jeg er totalt farlig at se op til

Alex Porsing lever en farlig tilværelse som freestyle motocross-kører, og nu har han besluttet at give sin passion for sporten videre til en dreng, der kun lige er gået ud af børnehaven. Det er en beslutning, der er krævet store overvejelser.

Alex Porsing fra Kibæk er blevet kendt fra flere TV-programmer – blandt andet Danmark har talent. Her har han vist sin livsfarlige sport og sit vågemod frem, og i dag har han næsten 27.000 følgere på Instagram.

- Jeg er totalt farlig at se op til. Måske er jeg en person, hvor man skal sige, at det, jeg gør, er for meget. Og en eller anden dag går det selvfølgelig galt. Hvorfor skulle det ikke gå galt for mig? Jeg er jo ikke udødelig, siger Alex Porsing.

Den 27-årige motocross-kører laver vilde stunts og hop på sin motorcykel, og nu har han besluttet sig for at give det videre til en ny generation af motocross-kørere. Det til trods for, at han det meste af sit liv har gjort alt for at fraskrive sig ansvar.

- Hele mit liv har jeg sagt, at jeg ikke skal have en hund, jeg skal ikke have et barn, jeg skal ikke have et hus. Jeg har gjort mig klar på, at jeg kan dø hver evig eneste dag, og så lige pludselig nu står jeg med et konkret ansvar.

27-årige Alex Porsing har besøg af sin seksårige lærling.
27-årige Alex Porsing har besøg af sin seksårige lærling.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Ansvaret er den seksårige Felix Rasmussen fra Slagelse, der drømmer om at blive verdensmester i freestyle-motocross. Sammen med sin far besøger han Alex Porsing i Kibæk.

- Felix har en passion for det her. Alt drejer sig om motocross  legetøj, spil på iPad og tøjet. Og så ser han et lys i Alex. Han ser den stjerne, han gerne vil være, siger Jens Rasmussen, der er far til Felix.

Ansvar og berømmelse hænger sammen

For den 27-årige vovehals har det været en stor beslutning at tage en anden under sine vinger og være forbillede for et barn.

- Jeg synes, det er svært, det her med ikoner og berømtheder. Hvem ser op til hvem, og hvorfor. Jeg tror, det er vigtigt, at vi som, er i den her position og har et talerør udadtil, anerkender, at vi har et ansvar. Vi er nødt til at forstå, hvad konsekvenserne af sociale medier er, siger Alex Porsing.

Han håber, at han kan hjælpe seksårige Felix til at nå drømmen om at blive verdens bedste, og så vil han gerne inspirere andre til at være sig selv.

- Du har et enormt ansvar for nogle børn, så jeg prøver bare på at gøre det, jeg kan og være så ægte mod mig selv på samme tid. Jeg prøver på at gøre det, jeg kan, men selvfølgelig laver jeg fejl, siger Alex Porsing.

Se Alex Porsing lave stunts.