Følg pokaloverrækkelsen live: Har FC Midtjylland cementeret sig i den absolutte top?

Følg med på TV MIDTVEST's Facebookside klokken 21, når vi livestreamer fra pokaloverrækkelsen og efterfølgende får reaktioner fra spillere og trænere.

Der var jubel hos FCM, da mesterskabet blev sikret mod FCK (arkivbillede). Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

FC Midtjylland har allerede sikret sig mesterskabet, men søndag aften, efter opgøret på hjemmebane mod AaB, får spillere, trænere og ansatte det endegyldige bevis for sæsonens strabadser – når mesterskabspokalen bliver løftet.

Sæsonen har budt på nærmest suverænt spil, hvor en betondefensiv og tungt pres har været hovedingredienserne for Brian Priskes spillere.

Læs også FCM deler guldgaver ud i helikopter

Derfor tøver Claus Steinlein, administrerende direktør heller ikke med at påpege, at der ikke længere er tale om et monopol i dansk fodbold, hvor FC København set i dette årtusinde har siddet tungt på førerpladsen.

Her lægger direktøren vægt på, at FC Midtjylland har vundet tre pokaler over de seneste tre år – to mesterskaber og en pokaltitel – samt at det er blevet til tre ud af de seneste seks mesterskaber.

Følg med og debatter

De sociale medier har, siden FC Midtjylland sikrede sig det danske mesterskab på hjemmebane mod FC København med en sejr på 3-1, været fulde af diskussioner om, hvorvidt FC Midtjylland nu er en del af et duopol i dansk fodbold, eller om de helt har overtaget FC Københavns plads som Danmarks flagskib.

Gå ind på vores Facebook-side og deltag i debatten.

Og når du nu er derinde, så kan du se med, når TV MIDTVEST fra klokken 21 livestreamer på netop Facebook fra overrækkelsen af DM-pokalen.

Efterfølgende vil der være reaktioner fra spillere og trænere, og det vil være muligt at stille spørgsmål til Dan Sørensen, som vil tage nogle udvalgte med sig, når han interviewer efter overrækkelsen.

Kan tangere egen rekord

Når FC Midtjyllands spillere går på banen mod AaB, er det ikke kun en god sæsonafslutning, der er at spille om.

For med tre point kan klubben tangere sin egen rekord for flest point efter det tabelsystem med mesterskabsspil, som har været en del af Superligaen siden 2016/2017-sæsonen.

I 2017/2018-sæsonen opnåede FCM 85 point, og det er altså det samme antal, klubben kan nå på nu, hvis det bliver til sejr over AaB.

Læs også FC Midtjylland vil af med hjemvendt angriber

Gæsterne kommer dog ikke til at lægge sig ned fra start.

For selvom klubben må undvære fem profiler i Lucas Andersen, Iver Fossum, Magnus Christensen, Frederik Børsting og Jakob Ahlmann, kan AaB stadig nå at indtage Superligaens fjerdeplads, hvis det bliver til sejr, mens Brøndby taber til AGF, der jagter sølvmedaljerne.