Lange gåture med barnevogn har ændret Anne Helenes liv efter alvorlig hjerneblødning

Efter hjerneblødningen i 2003 har Anne Helene Krabsmark Jensen gået en lang tur hver sommer.

Et forslag fra en veninde har ændret Anne Helene Krabsmark Jensens liv.

Under et sygdomsforløb efter en alvorlig hjerneblødning i 2003 blev kvinden, der kommer fra Vildbjerg, foreslået et gå en tur på pilgrimsruten Caminoen. Men da Anne Helene Krabsmark Jensen ikke taler engelsk eller spansk, valgte hun at lave lidt om.

I stedet valgte hun at gå rundt i Danmark, hvor den første tur bragte hende fra Skagen i nord til Kruså i syd.

- Du giver slip på alt det, du ellers går og putter ned i maven. Det giver mig meget, meget livskvalitet. Jeg bliver så lykkelig af at gå herude, siger hun om sine gåture i Danmark.

Med sig har hun på hver gåtur et helt særligt redskab. En barnevogn.

"Du går knaldgodt med en barnevogn"

Den har Anne Helene Krabsmark Jensen fyldt op med de ting, hun har brug for på de lange ture. Men det er ikke den eneste grund til, at det lige netop er en barnevogn, hun har valgt.

- Altså du går jo knaldgodt med en barnevogn. Man får sådan en rank holdning af det, siger hun.

I barnevognen er blandt andet en sovepose. Den bruger hun til at sove i, når hun overnatter i hytter på forskellige campingpladser.

Allerede planer for næste år

Selvom Anne Helene Krabsmark Jensen ikke er sikker på, hvor mange kilometer hun har tilbagelagt med barnevognen, håber hun på endnu flere i fremtiden.

- Så længe benene kan blive ved, der bliver jeg ved. For mig har der ikke været sommer, uden jeg har været ude at gå en tur, siger hun.

Anne Helene Krabsmark Jensen har allerede lagt planer for, hvor hendes lange sommergåtur til næste år skal gå hen. Turen går til Mors.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Livsstil.