Kom med indenfor: 950 skoleelever flytter ind i fremtiden

Elever fra to gamle skoler indtog i dag en helt ny og moderne skole i Hammerum. Skolen er uden klasselokaler, og det skal give dygtigere elever.

Thomas Lønborg-Frank på 11 år nåede lige at fortælle, hvordan juleferien havde været, så var det slut på den gamle skole i Hammerum.

quoteDen gang man fandt på det her med klasselokaler, underviste læreren i alle fag hele dagen.

Erik Søgaard, skoleleder, Lindbjergskolen, Hammerum

Nu forlader han den skole, hvor han kender det hele og bevæger sig mod den splinternye skole, Lindbjergskolen, hvor han skal gå sammen med knap 1000 andre elever.

- Det er spændende, fordi det er jo en hel ny skole. Og man skal lære nogle nye klassekamerater at kende, siger Thomas Lønborg-Frank.

Der er 380 elever på Hammerum Skole. I dag smeltede de bogstaveligt talt sammen med eleverne fra Gjellerupskolen, da begge skoler gik med bannere fra deres gamle skoler for at mødes og sammen gå til den nye skole - Lindbjergskolen i Hammerum.

Fakta om Lindbjergskolen i Hammerum

Samtidig er det lidt vemodigt, at det er slut med den gamle skole og de gamle klassekamerater.

- Man har jo været sammen med dem i lang tid, altså det er jo fem-seks år, man har været sammen med dem. Nogle af dem har jeg kendt siden børnehaven, så det er sådan lidt at skulle sige farvel til dem, siger Thomas Lønborg-Frank.

Ingen klasselokaler

Det er to skoler med en lang historie, eleverne og de ansatte flytter fra. Hammerum Skole blev bygget i 1908, og Gjellerupskolen er fra 1972. Begge er nu utidsvarende.

- Selv om Gjellerupskolen er den yngste, så er det formentlig den ringeste af de to skoler, siger skoleleder Erik Søgaard. 

På den nye skole begynder de forfra. Derfor har det været vigtigt at lave et bud på en helt ny måde at indrette en folkeskole på, fortæller Erik Søgaard. 

Se skoleleder Erik Søgaard vise det moderne lokale til naturfag

Det er blandt andet derfor, der kun er klasselokaler for eleverne til og med 4. klasse.

-  Det virker rigtig godt for koncentrationen, at man faktisk ved, hvorfor man er der, hvor man er, siger Erik Søgaard, der er skoleleder på Lindbjergskolen i Hammerum.

På de to gamle skoler var der klasselokaler, hvor elever holdt til, og så kom lærerne ind på skift alt efter hvilket fag, der nu var på skemaet.

I den nye skole er det eleverne, der går rundt, så man har tysk i tysklokalet, matematik i matematiklokalet og så videre.

- Den gang man fandt på det her med klasselokaler, underviste læreren i alle fag hele dagen. Men nu er det jo sådan, at vi satser på at have uddannede lærere på alle områder, så derfor er det noget andet.

- Det giver dygtigere elever, siger skolelederen.

Samfundsfag og religion er i et lokale indrettet med talerstol og tilhørerpladser.

Ved middagstid blev skolen officielt indviet af statsminister Mette Frederiksen. Og her havde 11-årige Thomas Lønborg-Frank en helt særlig opgave med at vise statsministeren rundt.

- Hun var virkelig flink.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.