Kirkegængere gik 9 kilometer til alternativ gudstjeneste

​På 2. påskedag kunne man gå i kirke på vanlig vis. Alternativt kunne man være taget med på en ni kilometers lang påskegåtur.

Normalt er der højmesse i kirken på 2. påskedag, men det er ikke tilfældet i Aulum Kirke.

Her har de nemlig skiftet gudstjenesten ud med en ni kilometer lang gåtur i det – heldigvis – gode vejr.

- Det har været så dejlig en tur. Vi startede ud i solskin og med godt 50 mennesker på tur, og det er jeg enormt glad og taknemmelig over, fortæller sognepræst Maj-Brit Hvid Christiansen.

Hun har et klart mål med turen.

- Mit ønske er, at folk får det med sig, at vi har været sammen med hinanden, og at vi har reflekteret over påskens begivenheder, sådan som vi har hørt om dem de sidste dage, og så har vi fået lov til at gå med hinanden. Der sker noget godt, når vi går sammen, siger hun.

Maj-Brit Hvid Christiansen er sognepræst og står bag den lange gåtur.
Maj-Brit Hvid Christiansen er sognepræst og står bag den lange gåtur.
Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

20 kilometer i alt

Turen starter med en kort gudstjeneste i Aulum Kirke, hvorefter den lange tur imod Hodsager starter. I Hodsager Kirke er der derefter en kort nadvergudstjeneste. Herefter går hjemturen tilbage til Aulum ad en 11 kilometer lang rute, og der er kaffe i Kirkehuset i Aulum.

- Jeg gør det ud fra et ønske om, at folk gerne må opdage, at kirken kan bevæge sig. At den tør gå udenfor sine egne rammer. Jeg kan godt glæde mig over, at det har været en broget flok, der har været med i dag. Både folk der kommer meget i kirken, og folk der ikke kommer så meget, fortællerpræsten glad.

Det er andet år i træk, hvor gudstjenesten 2. påskedag har forladt kirken. Maj-Brit Hvid Kristiansen håber, at de kan gøre det igen næste år.

Ruten var planlagt af vandringsmand Jens Peder Kristiansen.

Turen sluttede af i Hodsager Kirke.
Turen sluttede af i Hodsager Kirke.
Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST