Kirkegængere fravælger kvindelig præst i Aulum

Op mod 50 medlemmer af menigheden undgår at komme i kirke, når den kvindelige sognepræst i Aulum er på prædikestolen.

Maj Brit Hvid Christensen i Aulum betegnes som en dygtig præst, hvis man ser på det rent faglige.

Alligevel er der mellem 20 og 50 sognets kirkegængere, der udebliver, når hun står for gudstjenesterne. Det sker ene og alene, fordi hun er kvinde, skriver Aoh.dk.

Det er især medlemmer af Indre Mission, der udebliver fra gudstjenester med Maj Brit Hvid Christensen. Men også folk uden for IM foretrækker den mandlige præst Christian Jerup.

 Kvinden har en anden rolle i samfundet end manden.

Det er både unge og ældre samt mænd og kvinder, der på grund af Biblens ord ikke kommer i kirken, når den kvindelige præst står for gudstjenesten.

- Det er jo på ingen måde, fordi vi nedvurderer kvinden, men ifølge Biblen har kvinden en anden rolle i samfundet end manden, siger Jens Kristian M. Nielsen til aoh.dk.

Han bor i Hodsager i udkanten af kirkesognet, og Jens Kristian M. Nielsen er modstander af kvindelige præster og homo-vielser. Derfor er han nu medlem af en frimenighed i Herning.

Udadtil foregår modstanden på en sober måde, og den kvindelige præst tager kritikken med sindsro.

- Dybest set tror vi jo på det samme, vi drager blot nogle forskellige konsekvenser. Det hindrer mig ikke at varetage mit job som præst for hele sognet med frimodighed, siger Maj Brit Hvid Christensen til aoh.dk. 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.